Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZADAR NA LOKOSE

Ćiro: Ivković me već pobjeđivao, valjda će ovaj put biti drugačije

Miroslav Ćiro Blažević
Foto: Filip Brala/PIXSELL
19.09.2014.
u 08:30

- 
Tomo me pobijedio kad sam bio trener Zagreba, sad će biti drukčije – kaže Ćiro.

Miroslav Blažević opet u Kranjčevićevoj! U petak će, naime, legendarni Ćiro dovesti momčad Zadra na okršaj s Lokomotivom (18 sati). U debiju na zadarskoj klupi Ćiro je u Stanovima demolirao Slaven Belupo (4:0), može li sad nauditi i lokosima?

– Znamo snagu Lokomotive, koja se nedavno osjetno pojačala Lekom i Rukavinom te postala uistinu respektabilna momčad. No, iako su lokosi favoriti, mi se ne predajemo i pokušat ćemo ostati neporaženi, pobjeda protiv Slavena udahnula je samopouzdanje u svlačionici – kaže Blažević i opisuje svoja dva zadarska tjedna:

– Osjećam se odlično u jednom od najljepših svjetskih gradova. Izvrsno sam primljen, ali mi je stavljena i hipoteka da podignem momčad s dna ljestvice. A imamo užasan raspored, nakon Lokomotive idemo u goste Splitu pa onda Osijeku i domaćini smo Dinamu! Glava boli...

Je li vam teži taj raspored ili suradnja s Renom Sinovčićem?

– Ha, ha... Moja je suradnja s Renom idilična i tko god bi želio kazati nešto protiv njega, odmah bih se narogušio! Reno je vitez zadarski koji klub održava "na aparatima".

Na suparničkoj će klupi u petak biti vaš bivši vratar Tomislav Ivković?

– Uh, već me pobjeđivao kad sam bio Zagrebov trener! Nadam se da će sad biti drukčije – govori Ćiro.

A dolaskom Blaževića u Stanove Ivković više nije, sa 54 godine, najstariji trener u Prvoj HNL!

– Dosad sam bio najstariji!? Pa nisam to znao! Uh, kako vrijeme leti, pa dojučer sam još bio mlad i perspektivan trener, dobro je da ne izgledam kao najstariji trener (smijeh). No, dobro, to je ipak znak da dolaze mladi treneri – kaže Ivković.

A vidite li sebe u Ćirinim godinama na trenerskoj klupi?

– Budem li lucidan kao Ćiro, zašto ne?

Lokomotivin je trener nezadovoljan dosadašnjim obranama reprezentativca Olivera Zelenike pa će na vratima protiv Zadrana biti Simon Sluga...

– Bit će teška utakmica, Ćiro je dodatno motivirao i galvanizirao Zadrane. Kad smo lani izgubili protiv Zadra 1:3, sebe sam prozvao glavnim krivcem jer nisam dobro pripremio momčad. I to me još peče, takvu pogrešku više neću ponoviti – rekao je Ivković.

>> Ćiro dobio ovacije u Zadru: Čeka nas još mukotrpnog rada!

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije