Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izvršni odbor uefe

Slovenac Čeferin: Volio bih vidjeti Šukerov program

Davor Šuker
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
29.01.2015.
u 14:08

U Ljubljani je regionalni summit čelnika saveza, a Šuker u Americi...

U nedavnom intervjuu za Večernji list, Davor Šuker govorio je i o svojoj kandidaturi za Izvršni odbor Uefe. Pitali smo ga što bi hrvatski nogomet dobio njegovim članstvom u tom tijelu.

Znamo povući iz fondova

– Dobio bi prvi put svoga čovjeka u nogometnoj vladi Uefe. Bili bismo na izvoru sredstava za projekte i dobivali bismo ih među prvima. Zašto se ne bih borio za to? Pa zašto smo se borili za ulazak u EU? Samo, mi kao da smo zaboravili da smo u EU, pa nismo iskoristili 11 milijardi eura od europskih fondova. S druge strane, Hrvatski nogometni savez dobro zna kako povući i iskoristiti sredstva koja nude fondovi Fife i Uefe – kazao nam je Šuker dok još nije bio službeni kandidat.

Danas je Šuker i službeno na listi dvanaestorice između kojih će biti izabrana sedmorica. Kao svoj najjači argument nudi impresivnu igračku karijeru vodeći se Platinijevom željom da u svojoj vladi okupi što više bivših nogometaša.

Ako će to biti kriterij u izborima (glasovat će svi nacionalni savezi), onda bi Šuker sigurno trebao biti "unutra", budući da je među ostalim kandidatima samo još jedno nogometno ime, Bugarin Borislav Mihajlov. Ali, ima li Šuker pravo podcijeniti snagu i utjecaj protukandidata, poput mađarskog (CAlsesany) ili ukrajinskog multimilijunaša (Surkis), španjolskog (Villar), turskog (Yardimci) ili švicarskog funkcionarskog veterana (Gillieron)? Podsjećamo, Šuker ima samo dvije i pol godine staža kao predsjednik HNS-a, i ne pretjerano blistave rezultate: ligu u kojoj većina klubova duguje igračima i trenerima, savez ustrojen i kadroviran po kriteriju pripadnosti jednoj opciji...

Šuker je, priča se, na odmoru u Americi i još nije počeo obilaziti potencijalne saveznike u izbornoj utrci. Kontaktirali smo s predsjednikom Slovenskog nogometnog saveza Aleksandrom Čeferinom, koji kaže da mu se Šuker još nije javio.

– Volio bih sjesti sa Šukerom i čuti kakav program nudi, kakva su mu razmišljanja. Nađemo li zajednički jezik, ne vidim razlog zašto ga ne bismo podržali – kazao nam je Čeferin, koji će danas u Ljubljani biti domaćin regionalnoga summita čelnika nacionalnih nogometnih saveza. Šuker se na njemu neće pojaviti...

Nije počeo lobirati

Dok se Šuker odmara, njegovi protukandidati su i te kako aktivni. Tako je predsjednik norveškoga saveza Hallen već posjetio Ljubljanu i predstavio svoj program.

Da blistava igračka karijera ne jamči i funkcionarske vrhove, svjedoči i primjer Vlatka Markovića. Dva puta (2002., 2004.) bio je kandidat za Johanssonov Izvršni odbor i oba je puta "izvisio". Nisu pomogla ni prijateljstva, ni impresivna biografija, ni ugled...

Komentara 6

MA
mamarti
15:08 29.01.2015.

Kako šuker može imati svoj program kada on radi po mamićevom programu

CE
cenzura
15:06 29.01.2015.

Ooooo... šta će to biti da je dopušteno komentirati Dasovića???? Autor ovog članka umjesto da afirmativno piše i hvali Šukerov uspjeh da je ušao u najuži izbor za Izvršni odbor UEFA-e (gdje nikad nismo imali predstavnika) ponovno omalovažava i umanjujee takav uspjeh, ne samo Šukera već HNS-a i Hrvatske. Jadno!

AN
Antejagec1
15:24 30.01.2015.

Mogao bi ovaj polupismeni predsjednik NSH, vatrene odvesti i na grob zlocinca pavelica,kad ih vec vodi odbjeglim ustaskim kukavicama u kanadu.Ili je to nagrada sto su glasaovali za lazljivicu iz brysela.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije