Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
23 IMENA ZA EURO

Slovački izbornik uključio i Škriniara na konačan popis

Milan Škriniar
Foto: Reuters
1/3
30.05.2016.
u 18:28

- Trebala mi je alternativa na mjestu stopera, a Milan Škriniar zadovoljava sve kriterije. Malo me brine što nije previše igrao, ali svaki dan trenira s vrhunskim igračima i pitanje je bi li netko drugi na tom mjestu bio bolji - pojasnio je svoj izbor Jan Kozak.

Slovački izbornik Jan Kozak danas je objavio konačan popis 23 nogometaša koji će nastupiti na Europskom prventsvu u Francuskoj, a jedino iznenađenje predstavlja uključivanje 21-godišnjeg Milana Škriniara koji je u petak protiv Gruzije prvi put odigrao cijelu utakmicu u seniorskoj reprezentaciji.

- Trebala mi je alternativa na mjestu stopera, a Milan Škriniar zadovoljava sve kriterije. Malo me brine što nije previše igrao, ali svaki dan trenira s vrhunskim igračima i pitanje je bi li netko drugi na tom mjestu bio bolji - pojasnio je svoj izbor Jan Kozak.

Osim što je nakon siječanjskog prijelaza iz Slovana Bratislave u talijanskoj Sampdoriji odigrao samo tri utakmice, mladi Škriniar je debitirao u početnoj postavi Slovačke protiv Gruzije u kojoj su Slovaci slavili s 3:1. U nedjelju su istim rezultatom iznenadili svjetske prvake Nijemce, a u tom je dvoboju Škriniar ušao kao zamjena.

S popisa putnika za Francusku otpali su branič Lukaš Tesak, vezni igrači Erik Sabo i Matuš Bero te napadač Adam Zrelak.

Slovačka će u Francuskoj debitirati na završnom turniru najboljih europskih reprezentacija, a nalazi se u skupini B s Engleskom, Rusijom i Walesom.

Konačan sastav Slovačke za EURO 2016

VRATARI: Matuš Kozačik (Viktoria Plzen), Jan Mucha (Slovan Bratislava), Jan Novota (Rapid Beč)

OBRANA: Peter Pekarik (Hertha Berlin), Milan Škriniar (Sampdoria), Martin Škrtel (Liverpool), Norbert Gyomber (Roma), Jan Durica (Lokomotiv Moskva), Kornel Salata (Slovan Bratislava), Tomaš Hubočan (Dinamo Moskva), Dušan Švento (Koeln).

VEZNI RED: Marek Hamšik (Napoli), Juraj Kucka (Milan), Miroslav Stoch (Bursaspor), Vladimir Weiss (Al Gharafa), Robert Mak (PAOK), Patrik Hrošovsky (Viktoria Plzen), Jan Greguš (Jablonec), Viktor Pečovsky (Žilina), Ondrej Duda (Legia Varšava).

NAPAD: Michal Duriš (Viktoria Plzen), Adam Nemec (Willem II Tilburg), Stanislav Šestak (Ferencvaros)

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije