Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Inter želi Kovačića

Slaven Bilić dovodi Antu Ćorića iz Dinama i to za veliku svotu novca

Ante Ćorić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/11
03.06.2016.
u 17:07

Slaven u Anti Ćoriću vidi jačanje konkurencije u srednjem redu čekićara, odvažnog, drskog igrača s idejom

Uoči polaska u Francusku zakotrljale su se nove transferne kombinacije pojedinih hrvatskih reprezentativaca. Tako se pojavila nova bombastična opcija za Dinamova vunderkinda Antu Ćorića (19), a zove se – West Ham.

Naime, Slaven Bilić u ovom je trenutku jedini premijerligaški menadžer koji bi imao hrabrosti mlađahnome Anti povjeriti dirigentski štapić, za razliku od, primjerice, Pepa Guardiole u Manchester Cityju ili Kloppa u Liverpoolu, trenera koji ganjaju naslov prvaka i teško će oslonac pronaći u tinejdžerima. Bilić je, primjerice, u prošloj sezoni promovirao 17-godišnjega Engleza Reesea Oxforda.

Dobit će radnu dozvolu

Slaven u Anti Ćoriću vidi jačanje konkurencije u srednjem redu čekićara, odvažnog, drskog igrača s idejom, i navodno je spreman platiti Dinamu čak 13 milijuna eura. U Čačićevoj pozivnici Ćoriću za Euro u Francuskoj ne krije se dakle samo izbornikova želja da dečko upozna ambijent u A reprezentaciji, nego očito i stjecanje uvjeta za dobivanje radne dozvole na Otoku. Sa statusom A reprezentativca ta procedura za igrača postaje samo formalnost.

Kovačićeva potraga za novim klubom mogla bi uskoro biti okončana u – Milanu.

Priča se, naime, kako se Mateov bivši klub Inter pojavio kao zainteresirana stranka, i to nakon što se počelo nagađati kako je u igri gradski suparnik Milan.

Inter navodno Kovačića želi na posudbu, a ne otkupljivati njegov ugovor od Real Madrida. Vjerojatno bi to bila dobra opcija za Matea; u Interu se afirmirao i postao zvijezda, poznaje suigrače, ambijent, trenera i ligu. I sigurno bi dobio ono što mu je u Real Madridu kronično nedostajalo – minutažu.

Inter, očito sklon Hrvatima, nije zagrizao samo za Matea Kovačića nego i za Marka Pjacu. I tu Dinamu stvari idu naruku; Pjaca će kod Čačića vjerojatno biti član udarnih 11 na Europskom prvenstvu i cijena će mu nekontrolirano rasti, osobito ako njegov raskošni talent još i eksplodira u Francuskoj.

Nema prodaje dok su pretkola

Međutim, Inter nije jedini u igri za Pjacu. Dinamo već ima ponudu Benfice od 17 milijuna eura, ali je na nju mudro zašutio, sve dok se ne odigra Europsko prvenstvo, ali i kvalifikacije za Ligu prvaka. Mamićima ne pada na pamet krenuti u rasprodaju dok traju europska pretkola, sve dok plavi teoretski budu u igri za plasman u elitno natjecanje. Tek tada će doći do preslagivanja u igračkome rosteru. Vjerojatno će tada krenuti u temeljitu obnovu momčadi.

Uglavnom, koliko god to izborniku Čačiću ne išlo u prilog, čini se da će najviše koristi od Europskog prvenstva opet izvući Dinamo. 

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije