Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
šimunić uvjeren

U Brazil će nas odvesti Olić, zabit će gol!

Josip Šimunić, Ivica Olić
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
1/4
17.11.2013.
u 14:34

- Nadam se da će ozračje biti izvrsno, ovo je utakmica koja nas vodi u Brazil! Nakon ove utakmice svi bismo trebali pozitivnije gledati na naš nogomet - rekao je Šimunić.

Nakon gotovo osam mjeseci i utakmice protiv Srbije (2:0, 22. ožujka u Zagrebu), Hrvatska nije primila gol! Remi na Islandu nedirnutih mreža razveselio je šefa obrane, iskusnog srednjeg braniča, Joea Šimunića:

- To je svakako pozitivni pomak, a nadam se da ćemo u Zagrebu i u napadačkom smislu biti konkretniji, da ćemo zabiti poneki gol - rekao je Šimunić i dodao:

- Uvjeren sam da će Ivica Olić biti strijelac, “Ola” će nas odvesti u Brazil!

Naši su igrači po povratku s Islanda pregledali video-zapis utakmice...

- Vidjeli smo što je bilo dobro, a što trebamo poboljšati, izbornik nam je ukazao na pogreške. U Reykjaviku je bilo dosta dobrih stvari, vratili smo samopouzdanje, nema više nesigurnosti.

Recite nam konkretno što treba poboljšati?

- Možda je to više pitanje za izbornika, nego za mene. No, reći ću ovako: moramo igrati pametnije nego što smo igrali na Islandu.

Očekujete li pun stadion?

- Nadam se da će ozračje biti izvrsno, ovo je utakmica koja nas vodi u Brazil! Nakon ove utakmice svi bismo trebali pozitivnije gledati na naš nogomet.

Strahujete li možda od primljenog pogotka, koji bi usmjerio priču u drugom smjeru od željenog?

- Gledajte, u nogometu je sve moguće. Ali, zašto oni ne bi primili nekakav gol koji bi ih “ubio”, zašto oni ne bi pogrešno zakoračili? Nadam se da ćemo u 90 minuta sve riješiti, ali moramo biti spremni na sve. Kvalitetniji smo u svakom momčadskom dijelu od Islanda, ali jasno je da to moramo potvrditi i na terenu. To ćemo i učiniti - smatra Šimunić.

>> Ivanković: Mario mora više sam raditi u igri
>> Neće valjda Maksimir biti jedini poluprazni stadion u doigravanju?!

Može li Hrvatska pobijedili Island i izboriti Brazil?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije