Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
spreman do Arsenala

Schifo: S Olympiacosom ćemo se ravnopravno 'potući' za treće mjesto!

Gordon Schildenfeld
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
29.08.2015.
u 16:37

U dresu Panathinaikosa u šest utakmica Schifo je ostvario četiri pobjede te po jedan remi i poraz.

Trebao je biti pojačanje u kvalifikacijama za Ligu prvaka, no plavi su ušli u elitu i bez njega, još nije odigrao nijednu službenu minutu u Dinamovu dresu! Povratnik iz Panathinaikosa, srednji branič Gordon Schildenfeld, oporavlja se od puknuća lisnog mišića i prema prognozama liječnika, trebao bi biti spreman do 16. rujna i Dinamove premijere u Ligi prvaka s Arsenalom u Maksimiru.

Želio sam Manchester U.

A o skupini Šifo kaže:

Odlična je skupina, to sam želio – Nijemce, Engleze i Olympiacos! A bila bi mi još ljepša da je umjesto Arsenala došao Manchester United...

Što Dinamo može učiniti u Ligi prvaka?

– Bayern i Arsenal su klasa za sebe, svi smo toga svjesni. Teško mi je bilo što prognozirati, ovo je ipak elitno natjecanje, u kojem će mnogo toga ovisiti o našim objektivno kvalitetnijim suparnicima. Ali, s Olympiacosom se ravnopravno možemo "potući" za treće mjesto u skupini! Siguran sam u to, nadam se da će tako i biti.

Dobro ih poznajete, donedavno ste u dresu Panathinaikosa igrali protiv njih. Kakav je vaš omjer u utakmicama protiv Olympiacosa?

– Izvrstan! Igrali smo šest puta, pobijedili smo ih četiri puta, a po jednom smo remizirali i izgubili. Nekako mi je najdraža bila 3:0 pobjeda na njihovu stadionu, tri dana nakon što su oni u Ligi prvaka svladali Manchester United 2:0! Baš smo im lijepo "zapaprili"...

Kako ste igrali protiv Olympiacosa, postoji li "recept"?

– Prepustili smo im posjed lopte, a mi smo prijetili protunapadima. Pametno smo igrali, napali smo njihovu zadnju liniju, koja baš i nije "na ti" s loptom, tjerali smo ih na pogreške koje smo koristili i "kontrirali" smo ih.

Stigao Cambiasso

Je li Panathinaikos bolji od Dinama?

– Eh... Ne bi bilo korektno da sad to komentiram i procjenjujem. Nisam, naime, odigrao još nijednu utakmicu za Dinamo, nisam osjetio kako "diše" momčad. Želio bih odigrati nekoliko utakmica pa ću vam onda moći odgovoriti na taj upit. A koliko vidim ovako sa strane, čini mi se da su PAO i Dinamo podjednaki, tu su negdje...

A kakve šanse Dinamo ima protiv Olympiacosa?

– Identične onima koje Olympiacos ima protiv Dinama! Podjednake su nam šanse i bit će to dvije spektakularne utakmice, uvjeren sam da imamo opipljive izglede za pobjedu!

Ostao je Olympiacos ovoga ljeta bez Mitrogloua i Afellaya, osjetno su oslabljeni u napadačkom dijelu, ali su doveli 35-godišnjeg argentinskog "veznjaka" Cambiassa?

– Imaju oni dobrih igrača i bez te dvojice iako je Mitroglou bio "stroj za golove"! Olympiacos je velik i bogat klub, ima vrhunske uvjete, može kupiti koga želi i ima sjajno ozračje na svom stadionu. Ozračje na njihovim stadionima ne može se mjeriti s ozračjem na našim stadionima, tu su nedostižni – kaže Schildenfeld.

Ali, ne igra publika, navijači još nikad nisu zabili gol. Vidjeli smo to, uostalom, i u četvrtak na Poljudu...

>> Hodžić: Priželjkivao sam Bayern u Ligi prvaka, ali sada više i nisam tako sretan

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije