Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UDARILI NA NOGOMETAŠE

Savez Crnogoraca Hrvatske osudio napad: 'Vjerujemo da su neprijatelji imali informacije!'

autobus napad
Foto: Mario Cvrković
1/3
25.10.2016.
u 17:18

"Predsjedništvo Saveza Crnogoraca Hrvatske vjeruje da su neprijatelji imali informacije o vremenu kretanja autobusa kako bi mogli izvesti ovako brutalan neprijateljski čin s mogućnošću izazivanja teških posljedica koje ugrožavaju živote putnika sportaša u napadnutom autobusu i druge sudionike u prometu"

Savez Crnogoraca Hrvatske najoštrije je osudio sinoćnji napad na hvarske nogometaše u Baru.

Priopćenje koje potpisuje tajnik Saveza Ljubo Radović u nastavku prenosimo u cijelosti:

– U povodu neprijateljskog napada na hrvatske nogometaše s Hvara koji su bez zadržavanja, vozeći se autobusom, prolazili kroz grad Bar oko jedan sat poslije pola noći vraćajući se svojim kućama s nogometne utakmice koju su igrali u Makedoniji, Predsjedništvo Saveza Crnogoraca Hrvatske održalo je telefonsku sjednicu na kojoj je najoštrije osudilo unaprijed planirani neprijateljski čin u kojem su napadnuti hrvatski sportaši. Ovim činom napadnuti su i Crnogorci u Crnoj Gori i njezinoj dijaspori, a naročito Crnogorci u Hrvatskoj. 

Predsjedništvo Saveza Crnogoraca Hrvatske vjeruje da su neprijatelji imali informacije o vremenu kretanja autobusa kako bi mogli izvesti ovako brutalan neprijateljski čin s mogućnošću izazivanja teških posljedica koje ugrožavaju živote putnika sportaša u napadnutom autobusu i druge sudionike u prometu. 

Kako je moguće da su huligani, kako prenose Vijesti.hr sa stranica Večernjeg lista, bili pripravni i opremljeni kamenjem za napad na autobus u pokretu koji se slučajno pojavio ispred njih oko sat vremena poslije pola noći u naseljenom i urbanom mjestu gdje je takoreći nemoguće doći do kamenja i drugih predmeta za kamenovanje autobusa. 

Crna Gora ima stoljetne neprijatelje, a posebno od Načertanija Ilije Garašanina, koji napadaju njezin ugled i suverenitet. Vjerujemo da je hrvatska javnost upoznata što se sve događalo prethodnih dana, mjeseci i godina u Crnoj Gori radi osporavanja njezina legitimiteta i ulaska u europske i euroatlantske integracije. 

Budući da su Hrvatska i njezin slobodarski narod višestoljetni prijatelji Crne Gore, nije čudo što su Hrvati napadnuti na teritoriju Crne Gore od onih istih koji su napadali Dubrovnik predstavljajući se Crnogorcima iako se u Crnoj Gori predstavljaju anticrnogorcima, to jest srpskim spartancima

Nama, hrvatskim Crnogorcima postupci zajedničkog neprijatelja teže padaju nego vama Hrvatima. Još jednom oprostite za muke koje ste doživljavali u Domovinskom ratu i neugodnosti koje doživljavate u našoj matičnoj domovini.

>> Huligani u Zagrebu napali vaterpoliste Partizana, tukli ih šipkama i bokserima

Komentara 22

NE
Neo001
19:54 25.10.2016.

srpska posla.

MO
mobitel20
17:41 25.10.2016.

Posteno i tocno priopcenje ! Naravno da su to velikosrpski elementi, isti oni koji su razarali ne samo Dubrovnik nego i puno vise...Podupiremo Crnogorce! Oni su i tih sramnih godina dizali glas koliko su im dozvoljavali, ali vaznije od toga je sto danas ne pokusavaju traziti "opravdanja" za to kao sto to besramno rade velikosrbi. Dobrodosli u NATO pakt ! Proruski i velikosrpski elementi na aparatima,hehe.

DU
Deleted user
19:18 25.10.2016.

postoji jednostavno rjesenje problema, ne ici u neprijateljske zemlje i ne riskirati zivote djece.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije