Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JUNAK ATLETICA

Saul kao Kostelić! A u Realu su mu rekli da nije dovoljno dobar

Saul
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
28.04.2016.
u 08:40

Saul je, naime, u 11. minuti, u trku prošao kroz trojicu Bayernovih igrača, potom je sjajno naciljao i sa 14 metara pogodio “malu mrežu”, donji desni Neuerov kut, za materijalizaciju urnebesnog početka Atletica na prepunom Calderonu.

Ni Ivica Kostelić ne bi se posramio fantastičnog slaloma nakon kojeg je mladi španjolski reprezentativac (do 21 godine), Saul Niguez, zatresao mrežu Neuera i donio Atleticu 1:0 prednost nakon prvog polufinalnog okršaja Lige prvaka u Madridu!

Saul je, naime, u 11. minuti, u trku prošao kroz trojicu Bayernovih igrača, potom je sjajno naciljao i sa 14 metara pogodio “malu mrežu”, donji desni Neuerov kut, za materijalizaciju urnebesnog početka Atletica na prepunom Calderonu. I ti su se početni napadi domaćina još kako isplatili, bio je to jedini pogodak na utakmici i Atleticov trener Diego Simeone ostvario je ono što je želio – pobjedu bez primljenog gola!

Saula traži i United

Jer, ako netko može protiv bilo koga i bilo gdje sačuvati ovako minimalnu prednost, onda je to svakako Simeoneov Atletico Madrid...

- Bio je to, ako ne najljepši, onda svakako jedan od tri najljepša gola ove sezone u Ligi prvaka – nije krio oduševljenje Saulovom majstorijom bivši Bayernov kapetan i legendarni njemački reprezentativac, Lothar Matthäus.

Mladić kojeg je Real prije osam godina otpisao kao “neperspektivnog kadeta”, prometnuo se, eto, u jednog od najboljih španjolskih veznih igrača. Već nekoliko mjeseci Saulovo je ime na popisu želja Manchester Uniteda, ovaj će pogodak svakako ubrzati želju Engleza za realizacijom ovoga transfera, ali i cijena će malo poskočiti...

Iako Atletico ima prednost, sve je otvoreno do uzvrata u Münchenu. Bayern je i u Madridu bio opasan, iako je Pep Guardiola iznenadio početnim sastavom u kojem nije bilo Müllera i Riberyja. Bavarci su u nastavku doslovce “kampirali” na Atleticovu dijelu travnjaka, ali nisu uspjeli “zapaliti roštilj”!

A bilo je prilika (Vidal, Martinez), najbliže je golu bio Alaba, koji je u 54. minuti uzdrmao gredu fenomenalnom “bombom” sa 30 metara, međutim Atleticov slovenski vratar Jan Oblak i 23. put ove sezone završio je utakmicu nedirnute mreže. Atletico u posljednjih 16 utakmica na Calderonu u Ligi prvaka, na čak 14 nije primio gol! A u 75. minuti domaća ikona Fernando Torres podsjetio je na najbolje dane, sjajno je ušao u 16-erac i uzdrmao vratnicu – da je zabio, Atletico bi jednom nogom bio u finalu...

Neuer: Sami smo krivi

- Bila je ovo fantastična večer i sretan sam zbog svih naših navijača. Ostvarili smo željeno, iako smo u nastavku patili, ali izdržali smo i puni samopouzdanja čekamo uzvrat – rekao je Torres.

- Nismo dobro izgledali na početku i Saul nas je kaznio ranim pogotkom. U nastavku smo bili hrabriji i agresivniji, ali nismo uspjeli izjednačiti. Sami smo krivi za ovaj poraz – rekao je Bayernov vratar, Manuel Neuer.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije