Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAPOKON SLAVE

Leon Benko donio Sarajevu naslov prvaka nakon osam godine!

Leon Benko
Goran Stanzl/PIXSELL
30.05.2015.
u 19:07

Bivši napadač Rijeke, Slaven Belupa i Osijeka Leon Benko doveo je Sarajevo u vodstvo u 12. minuti utakmice protiv tuzlanske Slobode koja je završila 2:1

Nogometaši Sarajeva slave naslov prvaka u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, piše 24sata. "Bordo-bijeli"  u posljednjoj su utakmici prvenstva svladali tuzlansku Slobodu 2:1 i pred svojim navijačima na Koševu osvojili tek treći naslov prvaka nakon 1999. i 2007.

Bivši napadač Rijeke, Slaven Belupa i Osijeka Leon Benko doveo je Sarajevo u vodstvo u 12. minuti. Bio mu je to deveti gol otkako je na zimu stigao iz kineskog Dalian Aerbina. Velkoski je pet minuta poslije, a Zeba u 29. minuti dao tanku nadu Slobodi. Pobjedu Sarajlija potvrdio je Bilbija 12 minuta prije kraja.

Željezničar je za naslov morao čekati kiks Sarajeva, no on se nije dogodio. Na kraju su plavi zakazali i u svojoj utakmici, gostovanju kod Čelika u Zenici odigravši 1:1.

Velika borba za treće mjesto i kvalifikacije za Europsku ligu zbivala se na Pecari, gdje su Široki Brijeg i Zrinjski u hercegovačkom derbiju odigrali neodlučeno. Time su "plemići" obranili treće mjesto, a Široki po prvi put od osnutka Premijer lige BiH 2000. nije izborio Europu.

Domaćini su poveli u trećoj minuti drugog dijela kad je Goran Zakarić pogodio na asistenciju Dine Kresingera. Taj je rezultat odgovarao Širokom, no vrlo sumnjivu odluku donio je u 67. minuti glavni sudac dosudivši vrlo sumnjivi penal za Zrinjski. Ivan Crnov, bivši igrač Gorice i Croatije Sesvete, zabio je iz penala u posljednjoj utakmici za klub prije odlaska u moldavski Šerif te tako Mostarcima donio Europu.

Mladost iz Velike Obaraske remizirala je sa Zvijezdom iz Gradačca 1:1 u derbiju začelja, što je rezultat koji i jednima i drugima znači ispadanje iz Premijer lige.

Premijer liga BiH, 30. kolo:

Čelik Zenica - Željezničar 1:1
Drina Zvornik - Slavija Sarajevo 0:0
Mladost Velika Obaraska - Zvijezda Gradačac 1:1
Olimpic Sarajevo - Radnik Bijeljina 0:0
Sarajevo - Sloboda Tuzla 3:1
Široki Brijeg - Zrinjski 1:1
Travnik - Vitez 1:0
Velež Mostar - Borac Banja Luka 1:0

Ljestvica:

Sarajevo 66 - prvak, 2. pretkolo LP
Željezničar 63 - 1. pretkolo EL
Zrinjski 59 - 1. pretkolo EL
Široki Brijeg 56
Borac Banja Luka 49
Olimpic Sarajevo 47 - 1. pretkolo EL (osvajač Kupa)
Čelik Zenica 41
Sloboda Tuzla 40
Velež Mostar 38
Travnik 31
Radnik Bijeljina 29
Slavija Sarajevo 28
Drina Zvornik 27
Vitez 26
Mladost Velika Obaraska 26 - ispada u 1. ligu RS
Zvijezda Gradačac 25 - ispada u 1. ligu FBiH

>> Hrvati predvode Sarajevo do titule: šef im je malezijski milijarder kojeg još nisu vidjeli

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije