Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Promjene u klubu

Sammir ostao bez trenera, Kinezi u šopingu u Getafeu

Sammir
Foto: Reuters/PIXSELL
20.12.2014.
u 12:09

- Volio bih da Contra ostane. No kada mu ponude deset puta više nego što zarađuje ovdje, normalno je da prvo misli na svoju obitelj.

Brazilac s hrvatskom putovnicom, Sammir, ostao je bez trenera nakon što je njegov Getafe prodao Cosmina Contru (39) kineskom Guangzhou. 

Klub s juga Kine priopćio je kako uz Contru dovodi i veznjaka Getafea Míchela, koji je ondje na posudbi iz Valencije. Izgledno je da će kupiti i trećeg člana Getafea, defenzivnog veznog Mehdi Lacena, reprezentativca Alžira.

Klub iz južnog predgrađa Madrida zaradit će oko 5 milijuna eura potrebnih za vraćanje dugova. Getafe je dužan 14 milijuna eura od čega 7 milijuna igračima. Ukoliko im ne isplati novac neće moći dovoditi pojačanja u zimskom prijelaznom roku, a uprava idući mjesec namjerava kupiti jednog napadača. Sammir je ove sezone znao igrati špicu te je u 15 utakmica postigao jedan pogodak, a imao je i dvije asistencije.

Predsjednik i vlasnik Getafea, Ángel Torres, kaže: 

- Volio bih da Contra ostane. No kada mu ponude deset puta više nego što zarađuje ovdje, normalno je da prvo misli na svoju obitelj.

Rumunj Cosmin Contra preuzeo je klupu na samom kraju prošle sezone te spasio Getafe od ispadanja. Večernjem listu je rekao da Sammir dobro napreduje i da ga vidi kao važnog standardnog igrača. Plavi iz predgrađa nalaze se u prvenstvu na 13.mjestu među 20 klubova, a glavni cilj im je ostanak u ligi.

Sutra gostuju kod Granade koja se nalazi na 18.mjestu što bi trebala biti posljednja Sammirova utakmica pod vodstvom Contre. Najizgledniji kandidat za novog trenera je Quique Flores (49), nekadašnji španjolski reprezentativac, koji je prije devet mjesec dobio otkaz na klupi Al Aina iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Također se spominju Bernd Schuster, Pepe Mel i Alberto Toril.

Kineski Guanzhou B&S (bogat i snažan) lani je završio na trećem mjestu u prvenstvu koje je osvojio njegov gradski rival Guangzhou Evergrande pod vodstvom Talijana Marcella Lippija, nekadašnjeg trenera Juventusa. Iduće sezone taj će klub voditi Fabio Cannavaro, bivši talijanski reprezentativac i najbolji igrač svijeta 2006.

Cosmin Contra će pak na klupi zamijeniti poznatog švedskog trenera Sven-Görana Erikssona, sada na klupi Šangaja.

>>Sammir o bivšem klubu: Kakve strance Dinamo dovodi, Bože moj...

Komentara 1

MA
magnum2013
14:07 20.12.2014.

Bili smo svedoci članaka novinara VL o Samiru i njegovim dogodovštinama za vrijeme kad je igrao u Dinamu. Novinari upravo ovog lista ismijavali su Samira, opisivali njegova zatvaranja narodnjačkih klubova i pijančevanja, a u poslijednje vrijeme koliko vidimo Samir je vrlo dragi gost u intervijuima novinarima VL, ako ga je uopće netko vidio ili sa njim razgovarao.Sada se pojavljuje i novinar Dobrašin što je utaljena praksa "novinara" VL. Štampa ih kao na traci.O izjavama Samira, koje su "prenjeli" u VL netreba komentirati. Ovdje u ZG je postao netko, uz tuđu pomoć. Možda se on ssada zahvaljuje tako na njmu svojstven način, ali koliko vidimo ni u Španiji mu baš ne ide. Hoće li se i njima jednog dana smijati. Ili je sve to ipak izmišljotina iz pera "bliskih izvoru"?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije