Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AMBICIOZNI AUSTRIJANCI

Salzburgova obrana ključ je Dinamova uspjeha

Salzburg's Jonatan Soriano (R) and Kevin Kampl cheer after their goal for 2-0 during the tryout between Red Bull Salzburg and FC Bayern Munich in the Red Bull Arena in Salzburg, Austria, 18 January 2014. Photo: Max Nikelski/dpa -NO WIRE SERVICE-/DPA/PIXSE
Foto: DPA/PIXSELL
23.10.2014.
u 11:00

Salzburg u domaćem prvenstvu postiže u prosjeku više od četiri pogotka, u Europi su puno suzdržaniji.

Optimistični, ali s velikom dozom respekta, nogometaši Red Bull Salzburga čekaju Dinamo. Pet uzastopnih pobjeda (tri u prvenstvu, jedna u kupu i jedna u Europskoj ligi) vratilo je mir u momčad trenera Adolfa Hüttera, koji je, baš kao i Zoran Mamić, bivši igrač kluba kojeg sad trenira.

– Pred nama je dosad najteža ovosezonska utakmica! Dobro smo se pripremili za hrvatskog prvaka, pogledali smo neke utakmice zagrebačkog sastava i znam da ćemo morati odigrati jako, jako dobro za pozitivan rezultat. Pobjeda bi nam mnogo značila i osjetno bi poboljšala našu poziciju te potvrdila ambiciju prolaska skupine – kaže Hütter.

Dinamo je opasan

Salzburg je, podsjetimo, prije pet godina izbacio plave u 3. pretkolu za ulazak u Ligu prvaka. Na prvoj utakmici u Salzburgu bilo je 1:1, dok su Austrijanci slavili sa 2:1 na uzvratu u Zagrebu. Iz sadašnje momčadi austrijskog prvaka tada su u sastavu bili Andreas Ulmer, Christoph Leitgeb i Franky Schiemer...

– Bile su to dvije teške i neizvjesne utakmice. Sjećam se da je u Salzburgu na samom kraju utakmice bio isključen Mario Mandžukić i to je oslabilo Hrvate uoči uzvrata. Gledali smo videozapise utakmica današnjeg Dinama i mogu samo reći da je pred nama opet teška i neizvjesna utakmica – kaže 29-godišnji Ulmer, lijevi branič Salzburga.

Napad je svakako jača strana austrijskog sastava. O tome dovoljno govori i ovaj podatak: na 15 domaćih prvenstvenih utakmica u ovoj kalendarskoj godini Salzburg je zabio čak 64 gola, a primio 16, u prosjeku daje 4,26 golova po utakmici! No zanimljivo je da Salzburg nijednom nije pobijedio kad je zabio manje od tri gola – Wacker 0:0, Sturm 1:2 i 2:3 te Austria Beč 2:3!

Drukčiji u Europi

K tome, u Europi Austrijanci baš i nisu tako moćni – na četiri domaće utakmice u 2014. godini upisali su dvije pobjede (Quarabag 2:0 i Malmö 2:1) te po jedan remi (Celtic 2:2) i jedan poraz (Basel 1:2). Najbolji je igrač i strijelac španjolski napadač Jonatan Soriano (29), kapetan momčadi, koji je s dva subotnja pogotka u pobjedi 4:2 protiv Rieda postao i najbolji strijelac u klupskoj povijesti zabivši ukupno 128 golova!

Uz Španjolca Soriana, plavima će najveća opasnost prijetiti od Kevina Kampla (24), ofenzivnog veznog igrača rođenog u njemačkom Solingenu, kojem su roditelji iz Maribora i odlučio je igrati za nogometnu reprezentaciju Slovenije. Općenito je vezni red Salzburga najbolji dio momčadi, dok su "najtanji" na defenzivnim bokovima, gdje Lazaro i Ulmer znaju nerijetko "ispasti" iz igre.

>> Prije mjesec i pol Dinamo bi pobijedio Salzburg, ali danas su šanse 50:50

Komentara 2

DH
dalibor.hren
20:34 23.10.2014.

Ključ uspjeha je Dinamova igra i efikasnost!

CA
CastrumFF
13:22 23.10.2014.

Odlučio igrati za Sloveniju?! Za koga bi drugog igrao, pa Kampl je Slovenac!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije