Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MODRI PRIMILI 4 KOMADA

Dinamo u Salzburgu doživio blamažu

Salzburg - Dinamo
Foto: Reuters (Ilustracija)
1/8
23.10.2014.
u 23:00

Austrijska momčad imala je vodstvo od 4:0 nakon čega je stala, a modri su s dva gola pred kraj uspjeli ublažiti poraz.

Dinamo je u trećem kolu Europske lige poražen kod Red Bull Salzburga s 4:2. Austrijska momčad imala je vodstvo od 4:0 nakon čega je stala, a modri su s dva gola pred kraj uspjeli ublažiti poraz.

Cijelo popodne trajalo je neizvjesnost hoće li se utakmica odgoditi zbog kiše koja je uporno padala u Salzburgu. Sudac Gözübüyük na kraju dao zeleno svjetlo, no Dinamu bi bolje bilo da se susret odgodio. Modri su na kraju pokisnuli u svakom smislu.

Zoran Mamić je Wilsona ostavio na klupi, od prve minute krenuo s Machadom i Hernandezom u vrhu napada, no Dinamo je bez primljenoga pogotka uspio izdržati tek 15 minuta. Ankersen je odlično ubacio, lopta je preletjela Sigalija, a na nju nije stigao ni Šimunić. Alan je glavom odlično pogodio za 1:0.

Nekoliko minuta kasnije najbolju priliku za Dinamo je imao Soudani koji je išao sam na gol Salzburga, no vratar Gulacsi je njegov udarac nogom odbio u korner. Salzburg je pred kraj poluvremena povećao svoju prednost nakon još jedne greške Dinamove obrane. Kampl je dodao za Alana kojega je modra obrana zaboravila. Ostao je sam na 10-ak metara, primio loptu, mirno se okrenuo i drugi put danas matirao Eduarda.

Dinamo se u nastavku sasvim raspao i u samo sedam minuta primio dva gola. Prvo je Ramalho zabio glavom s prve vratnice iako je bio okružen igračima Dinama. Nakon toga je Alan izmiješao obranu modrih i zabio treći gol večeras.

Salzburg je do kraja utakmice imao još nekoliko velikih prilika, ali je Eduardo odlično reagirao i spasio Dinamo. Ademi je u 81. minuti poslao loptu pod gredu, a nakon toga Henriquez pobjegao obrani čime su modri izbjegli katastrofu. Kako je Dinamo izgledao večeras, ovih 4:2 je još i dobro...

Dinamo će u sljedećem kolu u Europskoj ligi zamijeniti domaćinstvo sa Salzburgom. Zoran Mamić nema puno vremena da podigne uzdrmanu momčad. Utakmica je već za dva tjedna. Austrijska momčad pokazala je da ne leži Dinamu. Salzburg je već jednom izbacio Dinamo iz Europe, bilo je to u 3. prekolu Lige prvaka prije pet godina kada je momčad vodio Kruno Jurčić.

U drugoj utakmici skupine Celtic je s 2:1 svladao Astru (statistiku pogledajte ovdje). Nakon tri kola Salzburg i Celtic imaju po sedam bodova, Dinamo tri, a Astra je na nuli.

>> Detaljnu statistiku s utakmice Salzburga i Dinama pogledajte ovdje

>> Zbog lošeg vremena dinamovci se zagrijavali u hodniku

>> Rijeka u 13 minuta, Kramarićevim hat-trickom, razbila Feyenoord!

Komentara 121

RO
rogoz
21:57 23.10.2014.

Sudac mora rasiriti gol za Dinamove napadace,preuzak im je;recimo da bude od jedne do druge korner zastavice,mozda nesto i pogode.

TM
tony_montana
21:48 23.10.2014.

dinamo igra lijepo, lijepo za protivnika! :)

DU
Deleted user
22:47 23.10.2014.

Ovo nije Dinamo u niti jednom smislu nego Mamićeva prćija, pa mi niti nije žao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije