Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STARI ZNANCI

S Argentincima smo igrali tri puta, a posebno će ih pamtiti Luka Modrić

Hrvatska Argentina
Foto: Sinisa Hancic/PIXSELL
21.10.2014.
u 09:50

Hrvatska je tri puta igrala s Argentinom i upisala pobjedu, remi i poraz.

Prijateljska utakmica Hrvatske i Argentine 12. studenoga u Londonu bit će četvrti dvoboj ovih reprezentacija.

Prvi put su se sastale u prijateljskom susretu 1994. godine. Diego Maradona i ostali su bili gosti u Zagrebu, a susret je završio 0:0.

Foto: Robert Belosevic/PIXSELL

Kapetani Boban i Maradona predvode momčadi u Zagrebu (foto: Robert Belosevic/PIXSELL)

Nakon toga je Hrvatska igrala s Argentinom 1998. u skupini na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj. Argentinci predvođeni Gabrielom Batistutom su slavili 1:0, no taj poraz nije previše uzdrmao Hrvatsku. Vatreni su prije toga svladali Jamajku i Japan i osigurali prolazak u osminu finala.

Foto: Sinisa Hancic/PIXSELL

Batistuta prolazi pored Prosinečkog, Šukera, Stanića i Bobana (foto: Sinisa Hancic/PIXSELL)

Posljednji su se put Hrvati i Argentinci sastali 2006. u prijateljskoj utakmici u Baselu. Vatreni su slavili 3:2, a Luka Modrić će posebno pamtiti tu utakmicu jer je kao 21-godišnjak debitirao za seniorsku vrstu.

S Modrićem je tada u veznom redu igrao sadašnji izbornik Niko Kovač. Pogotke za Hrvatsku postigli su Ivan Klasnić, Darijo Srna i Dario Šimić, dok su na drugoj strani strijelci bili Carlos Tevez i Lionel Messi. Sažetke utakmice pogledajte u prilogu.

>> HNS potvrdio: Hrvatska će u Londonu igrati protiv Argentine

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije