Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatski kup

Rudeš čeka Rijeku: Neka se ponovi 2004., ali ne i kobna stativa

02.10.2016., Zagreb - Stadion Nk Rudes, nogometna utakmica izmedju NK Rudes i NK Imotski. Trener NK Rudes Igor Biscan. Photo: Robert Anic/PIXSELL
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/11
26.10.2016.
u 11:05

U 15 dana odigrali smo tri utakmice i travnjak je toliko mekan da je naš domar morao gotovo rukama iscrtavati igralište jer je stroj propadao duboko u zemlju. Trenutačno nam igralište nalikuje više na neku njivu – istaknuo je sportski direktor

Na stadionu Rudeša danas (14 sati) bi trebao biti praznik nogometa. U osmini finala Hrvatskog kupa igrat će vodeća momčad Druge HNL, Rudeš i vodeća momčad HNL-a, Rijeka.

– Bojim se da posjećenost neće biti prevelika. Radni je dan, utakmica se igra prilično rano, u 14 sati, a najavljeno je i jako loše vrijeme. Volio bih da se varam, ali ne vjerujem da će doći više od 500 gledatelja – rekao je Tomislav Knežević, direktor kluba.

Stalno kod kuće u kupu

Možda barem dođe velik broj navijača Rijeke?

– Poslali smo u njihov klub 75 ulaznica pa ne očekujem više od 100 njihovih navijača – rekao je Knežević.

Ni travnjak u Rudešu nije baš u najboljem stanju.

– U nikakvom je stanju. U 15 dana odigrali smo tri utakmice i travnjak je toliko mekan da je naš domar morao gotovo rukama iscrtavati igralište jer je stroj propadao duboko u zemlju. Trenutačno nam igralište nalikuje više na neku njivu – istaknuo je sportski direktor.

Možda će takav travnjak biti prednost za domaćina jer Rijeka sigurno nije naviknuta na igranje po tako lošem terenu.

– Ne bih se složio. Dok se nisu preselili na Rujevicu, Rijeka je igrala na Kantridi, a tamo je travnjak bio jednako loš kao naš kada padne kiša – rekao je Knežević.

Na putu do Rijeke Rudeš je na domaćem travnjaku prvo izbacio Oriolik (3:1), a potom dubrovački GOŠK (3:0). Sreća je da su sve utakmice kupa igrali kod kuće.

Među osam u kupu ZNS-a

– Ne očekujemo puno od ove utakmice. Pokušat ćemo se nadigravati protiv trenutačno najbolje hrvatske nogometne momčadi pa što ispadne. Nama je važnije prvenstvo i utakmica sa Solinom – istaknuo je Knežević.

Rudeš nikad nije igrao u osmini finala Hrvatskog kupa. Najdalje što su došli bila je šesnaestina finala. Dvaput su ispadali od vinkovačke Cibalije, a jednom od Rijeke.

– Da, već smo igrali s njima 2004. godine. Igralo se na našem igralištu koji u to vrijeme nije imao betonsku tribinu. Sjećam se da je cijeli kvart došao na utakmicu. Izgubili smo s 1:4. Kod 1:2 pogodili smo stativu. Tko zna kako bismo završili da smo uspjeli izjednačiti – sjeća se Knežević.

Rudeš dobro gura u još jednom kupu, onom Zagrebačkog nogometnog saveza. Nakon gostujućih pobjeda kod Hrvatskog Leskovca (0:9) i Blata (0:4) izboren je plasman u četvrtfinale. Kako se igra tek na proljeće, još nije obavljen ždrijeb, a kao mogući su suparnici Ivanja Reka, Kustošija, Sesvete, Prigorje (Žerjavinec), Lučko, Šparta-Elektra i Trnje.

Komentara 1

Avatar HighFlyer
HighFlyer
12:05 26.10.2016.

Pogled na Andrijasevica iz splitske perspektive: Franko Andrijašević trenutno jedan od najvažnjih igrača Rijeke uz Gavranovića,Gorgona,Vešovića cini udarni kvadrat "ljepe price" trenutnog lidera prvenstva ..da mu nije poništen regularni gol u Vinkovcima ,Rijeka bi vec sada imala opipljivu prednost pred Dinamom a Franko sa 5 golova bio među vodecim strelcima HNL-a ./a radi se o veznjaku koji ne puca ni penale ni slobodne/ nažalost dok je bio u Hajduku..sa njim je znao jedino upravit tutaš MK.. Franko često igrajuci iza Vukovića i Maglice ulazeci iz drugog plana znao dati gol prvenstveno skokom ,svojom robusnošću ili uci u šansu jer ima taj izraženi tajming.. Pao je u nemilost zbog ženidbe.."ulica" je bila glasna u prjeporima ..pogotovo je došao na cistinu odlaskom tutaša M.K .i dolaskom Tudora na trenersku poziciju Sušić tada postaje prvi pik....njegova sporost se mogla trpjeti..za oba /Sušić i Franko/ u startnoj postavi Hajduk je bio pretjesan + toga novac je Hajduku bio tada nasušno potreban,pa makar on došao od Maminja Sada iz Splita put Franka i oca..može ići samo zloba,ljubomara i prije svega frustracija.. jer Franko nije igrački propao..nego igra nogomet života kao priije njega oni koji su se makli /recimo Tomasov,Čop/ iz kugine kuće i spasili svoje karijere još jedna u nizu pogrešaka struke pa i uprave..koja se prepušta navijackom bilu,ocjena..osluškuje.. Olakšavajuca okolnost može biti činjenica da je i Dinamo pogriješio sumljajuci u njegov kvalitet ..i Franka prepuštajuci Rijeci /novi mali slucaj Kramarić/ zaboravljajuci cinjenicu da Lokomotiva u koju je otišao na posudbu došla do pozicije sa kojom je osigurala Europu baš na Frankovim krilima i njegovim golovima i to ispred Splita koji je imao jacu momčad. Sređen klub,dobar trener..i Franko igra svoj nogomet života

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije