Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REAL PRvak

Ronaldo prošao pored Platinija kao da ne postoji, odbio mu pružiti ruku zbog prošlosti

Cristiano Ronaldo
Foto: Patrick Seeger/DPA/Pixsell
22.12.2014.
u 08:42

Zamjerio je Platiniju što javno favorizira Messija u izborima za najboljeg nogometaša svijeta

Ni meksički Cruz Azul, a ni argentinski San Lorenzo nisu se mogli nositi s madridskim Realom na završnici Svjetskog nogometnog klupskog prvenstva koji je tako u ovoj kalendarskoj godini došao do četvrtog trofeja. To je četvrti put da je Real postao klupski svjetski prvak, doduše, prvi put otkako se igra u ovakvom formatu. Istina, ni ovaj ni dva ostala ne mogu se nositi s osvajanjem Lige prvaka. Španjolski kup i superkup ipak su samo popratni trofeji, a na Santiago Bernabeuu ostat će žal zbog neosvajanja naslova španjolskog prvenstva koje je ispred njih i Barcelone uzeo susjedni Atletico.

Casillasov 700. nastup

Luka Modrić došao je u Marrakech navijati za svoju momčad, družiti se s dečkima i na kraju veseliti se s njima, kad zbog ozljede nije mogao igrati, no ovaj trofej pripada i njemu. U Maroku se možda manje od ostalih veselio Cristiano Ronaldo, u nijednoj od dvije utakmice na klupskom SP-u nije zabio gol. Tako sada postoje tri kluba kojima nije zabio, dosad je to bio samo zagrebački Dinamo, a sad su se plavima pridružili Cruz Azul i San Lorenzo.

No, iako nije zabio u Maroku, Cristiano Ronaldo postao je prvi igrač koji je s dva kluba, Manchester Unitedom (sedam trofeja) i Realom (šest trofeja), osvojio sva domaća i međunarodna natjecanja, jedino s Unitedom nije osvojio europski superkup. I u oba kluba bio je i zlatna lopta i zlatna kopačka koju je igrajući za Real osvojio dvaput.

Ronaldo je na dodjeli medalja u Maroku "izazvao" incident. Naime, nije se želio rukovati s predsjednikom Uefe Michelom Platinijem. Portugalac očito dobro pamti stvari iz prošlosti, zamjerio je Platiniju što javno favorizira Messija u izborima za najboljeg nogometaša svijeta.

Slavljenik je u Maroku bio i Iker Casillas, koji je odigrao 700. utakmicu za Real, treba mu još devet da stigne Sanchisa, a vodeći je Raul sa 741 utakmicom.

Ancelotti naredio razlaz

Čim je utakmica završila, Carlo Ancelotti, kojem je ovo drugi naslov svjetskog klupskog prvaka (prvi je 2007. osvojio s Milanom u Yokohami), svojim je igračima i stožeru naredio – razlaz:

– Nema nikakvog vježbanja, isključite se iz svega i odmorite se – kazao je Ancelotti, koji će svoju momčad okupiti 27. prosinca jer dan poslije putuje u Dubai u kojem će igrati prijateljski susret upravo protiv Ancelottijeva bivšeg kluba, Milana.

– Ovo je prekrasno, mogao bih sad razgovarati o pojedincima, o Ramosovim golovima, ali ja volim govoriti samo o momčadi. I mogu samo poželjeti da nam i 2015. bude kao ova 2014. godina – poželio si je pod borom ovaj veliki trener, koji je u svojoj karijeri osvojio sve što se može u klupskom nogometu, i kao igrač i kao trener, s Romom, Milanom, Chelseajem, PSG-om i sada Realom.

Ovo mu je četvrti naslov klupskog svjetskog prvaka, dvaput je osvajao kao igrač i dvaput kao trener pa su ga u Španjolskoj prozvali Carlos IV.

>> Podsjetite se Realovih nezaboravnih i rekordnih 12 mjeseci

>> Modrić slavio sa suigračima, Ronaldo prvi u povijesti dvaput osvojio sve

Komentara 6

MA
manuutd
10:34 22.12.2014.

Tako i treba bravo Cristiano , sta se on ima u 4 zadnja izbora mijedati i direktno utjecati i otvoreno zazivati da se nagrada da mesiju , pa kad ovaj nista nije odigrao onda je dao Iniesti a 7 kapetana je javno reklo da nije glasalo za Iniestu,Rodicky,Srna itd...namjestaljka čista kao i suci zta francusku protiv ukrajine ...Smrad

Avatar Istina je voda duboka
Istina je voda duboka
17:15 22.12.2014.

bahati umišljenko ...

Avatar mg940
mg940
10:11 22.12.2014.

koja je to borba ega, onaj veli da je bog, ovaj je uvjeren da je bogom dan, onaj je najhaj .... veličine

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije