Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Igrač Bayerna

Njemačka i Hrvatska u borbi za mladog talenta! Evo što kaže njegova obitelj!

Toni Trogrančić
31.03.2015.
u 18:31

Opasnost: Nije gotovo dok ne zaigra za A reprezentaciju

Hrvatski nogometni savez dosad je najveće bitke za reprezentativce vodio sa Švicarcima, malo i s Australcima, a sad bi se moglo zakuhati s Njemačkom. Naime, neće biti čudo, a takve su se informacije već i pojavile, ako Njemački nogometni savez ne napravi sve da pod svoje uzme našeg dečka. Antonio Toni Trogrančić privukao je pozornost svjetske nogometne javnosti kad ga je Josep Guardiola pozvao na trening prve momčadi Bayerna. Kad 15-godišnji klinac trenira s takvim zvijezdama, pa čak i da samo popuni broj, onda je jesno da Bayern u njemu vidi budućnost, da bi dečko mogao postati projekt. A takav je odmah postao zanimljiv i Njemačkom nogometnom savezu, iako je već igrao za Hrvatsku.

Prepoznali ga prije Bayerna

– Ponosimo se što smo ga prepoznali kao velikog talenta i prije nego što se sad o njemu proširila priča, pa je tako odigrao nekoliko utakmica za Hrvatsku – kazao nam je tehnički direktor Hrvatskoga nogometnog saveza Romeo Jozak.

Dečko je odigrao četiri utakmice za reprezentaciju do 15 godina (dvije protiv selekcije Bavarske i dvije protiv SAD-a), no to ne znači da je trajno vezan uz našu reprezentaciju.

– On je naš, ali bi bilo važno da zaigra i za reprezentaciju do 17 godina, nakon toga bi drugim zainteresiranima bilo mnogo teže uzeti nam ga. Iako je moguće promijeniti reprezentaciju sve dok igrač ne odigra službenu utakmicu za A vrstu – pojasnio je Jozak.

Tehnički direktor HNS-a drži da će Trogrančić i dalje nositi kockasti dres, a ne Elfov.

– U kontaktu smo s obitelji koja, kao i sam Toni, želi da dečko igra za Hrvatsku. Ovih dana tata bi mu trebao doći u Zagreb. Popit ćemo kavu i popričati, no koliko znam, oni dvojbi nemaju – dodao je Jozak.

Vani ima još igrača

No, morat će Jozak i HNS ipak biti na oprezu. Sad kad se čulo za dečka, kad je trenirao s Guardiolom i prvom momčadi Bayerna, došao je u središte pozornosti. Zaigra li za Bayern, pozove li ga Njemačka i ponudi mu tko-zna-što, a za razliku od našeg saveza ona to i može, opasnost uvijek postoji.

Toni se svidio na treninzima Bayerna, gurao je loptu kroz noge, ali nije bilo popusta, Lahm ga je dobro "odnio" u jednom duelu.

No, jasno je da je dečko veliki talent. Ima još naših igrača u inozemstvu koje HNS prati, ali ih nastoji držati podalje od javnosti kako bi ih sačuvao za sebe.

A Trogrančić, koji je rođen u Njemačkoj, fini je vezni igrač. Uza sve nogometne predispozicije, rođen je 1. siječnja (2000. godine), a na taj su datum rođeni i Vlatko Marković, Davor Šuker, Dražen Ladić, Mladen Petrić, sve naši nogometni velikani. Valjda će i Toni to postati.

>>Kako je mali Hrvat gurao kroz noge igračima Bayerna i što mu je Pep rekao!

>>Guardiola na trening Bayerna priključio 15-godišnjeg Hrvata!

Komentara 39

Avatar Istina je voda duboka
Istina je voda duboka
19:24 31.03.2015.

Ma nema tu puno filozofiranja. Ako treba nekoga nagovarati onda ga je bolje uopće ne zvati. Ako je Hrvat onda za roditelje nebi trebalo biti nikakve dileme i tu je priči kraj.

DE
debelisef
21:28 31.03.2015.

On treba treba vratiti "dug" Bayernu, a ne Njemackoj ! Taj ce dug vratiti potpisom prvog profesionalnog ugovora. Zna se ciji si.

Avatar nula
nula
19:33 31.03.2015.

konkurencija je slabija u RH nego u Njemackoj. Kuzis ? Njemci imaju 70000 ... sudaca .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije