Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SJAJNI DINAMOV KLINAC

Rog: Ćorić je pokazao kakav je igrač, Stojanović: Hvala Bogu da ga imamo

Dinamo Z. - Dinamo T.
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/11
27.07.2016.
u 08:22

Anta Ćorić protiv Vardara u Zagrebu nije igrao i iz svlačionice je otišao prilično ljutit. Sada nije želio izaći iz svlačionice pred brojne medije koji su ga čekali. No, mora se naviknuti na to da ne može igrati svaku utakmicu, da mora pokenad otrpjeti i kritike, da se mora znati i proveseliti kada za to ima razloga.

Zagrebački Dinamo 2:0 pobjedom nad imenjakom iz Tbilisija otvorio si je put u play-off Lige prvaka. Ulaskom u taj dio kvalifikacija plavi bi si osigurali europsku jesen u Ligi prvaka ili Europskoj ligi. Ta pobjeda nad Dinamom iz Tbilisija (uzvrat je 2. kolovoza) još kako je vrijedna jer plavi nisu igrali dobro, pogotovu u prvom su poluvremenu bili izuzetno slabi, radili su nevjerojatan broj tehničkih pogrešaka.

Soudani za velike utakmice

Možda je tome kumovao i izlazak Machada već u devetoj minuti, pa se sredina Dinama izgubila. Loše su igrali Marko Rog i Ante Ćorić, no onda u posljednjih pet minuta prvog dijela sve se okrenulo. Baš se probudio Ante Ćorić, krasnom je loptom izbacio obranu Gruzijaca, uletio je Soudani i majstorski zabio te potvrdio da je igrač za velike utakmice. Soudani je bio inicijator drugog pogotka plavih, krasno je našao Fernandesa koji je pobjegao i poslužio Ćorića za pogodak. Tako se mladi igrač našao u središtu pažnje, postao je junak plavih.

- Na početku smo odigrali pod ručnom, nije to bio pravi Dinamo, ali kasnije je to došlo na svoje i moramo to ponoviti i u Gruziji – samo je kratko prokomentirao Ante ovo pobjedu.

Istina, Dinamo nije bio pravi, ali rezultat je ipak ‘kralj’. O svojoj igri Ante nije želio puno pričati, ali su ga zato hvalili suigrači.

- Ćoro je super, istina da ga na početku baš i nije krenulo, ali onda je pokazao kakav je igrač – hvalio ga je Marko Rog koji, kao i Ćorić, ali i cijeli Dinamo u nastavku igrao znatno bolje.

- Ćoro je prvo asistirao, pa onda i zabio, hvala Bogu da ga imamo. Iako, može on još više – dometnuo je Petar Stojanović koji je bio među najboljima. U tu kategoriju svakako spada i već spomenuti Soudani, ali nadasve Filip Benković koji je odigrao utakmicu bez greške, kao iskusni stoper.

Anta Ćorić protiv Vardara u Zagrebu nije igrao i iz svlačionice je otišao prilično ljutit. Sada nije želio izaći iz svlačionice pred brojne medije koji su ga čekali. No, mora se naviknuti na to da ne može igrati svaku utakmicu, da mora pokenad otrpjeti i kritike, da se mora znati i proveseliti kada za to ima razloga. No, mlad je i valjda će sve to naučiti, pogotovu sad kad mu je Kranjčar dao važnu ulogu u momčadi. Mora biti svjestan da do prvog gola Dinama nije igrao dobro, to mu može samo pomoći.

Komentara 15

Avatar 2222
2222
09:17 27.07.2016.

Sve sretno Dinamo i uspjeh treneru Kranjcaru.

NI
nidjomidjo
12:17 27.07.2016.

Dragi, skromni Marko Rog i ti si pokazao kakav si igrač sinoć - fantastičan!! Kakvo srce, borbenost, moć i znanje. Svaka ti čast Marko i samo tako naprijed!!!

ST
stefj
09:59 27.07.2016.

Hm, Dinamo je igrao relativno loše većinu susreta. Opet je drugi Dinamo imao previše šansi, a domaći Dinamo nije iskoristio neke koje je stvarno morao... Ćirić je odigrao dobro, no često je sam išao u realizaciju ili dribling umjesto da doda loptu. U tim trenucima je podsjećao na Halilovića - glava dolje i ne postoji nitko drugi osim mene. Izvodio je loše udarce i kornere, no valjda ga se forsira da to uvježba. Mada, to bi trebalo uvježbavati na treninzima, a ne utakmicama... Najgore je da je Dinamo upropastio toliko kontri koje nisu došle niti do završnog udarca, čak niti do završnog dodavanja da se stvori šansa. Da li je to zato jer je tek početak sezone ili jednostavno igrači nisu dobri, vidjet ćemo... Ostao je stalno isti problem - relativno loš vezni red, koji ne može pod pritiskom kontrolirati loptu, gdje napadač ostaje potpuno odsječen, te se mora izvlačiti da bi uopće došao do lopte. Niti jedna jedina šansa nije napravljena da se klasično napadač dovede u neku priliku, a niti se napadač koristi kao mantinela da odigrava povratne lopte...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije