Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U odličnoj formi

Rijeka uvjerljivo na vrhu, Kek kaže: Ostat ćemo skromni i pošteni

Rijeka - Istra
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
1/5
30.09.2016.
u 23:29

– Znam da će sada krenuti odbrojavanje, ali jedini ispravan put je gledati na svakog idućeg protivnika. Ostat ćemo skromni i pošteni i na svakom treningu napraviti što više da nam se onda to vrati na travnjaku

Nadali su se u Puli kako njihova Istra može pomrsiti račune Rijeci, no ispao je to lagan posao za trupe Matjaža Keka. Rijeka je i nakon gostovanja na Aldo Drosini ostala jedina neporažena momčad u HNL-u, slavila je sa 2:0, a sve je bilo gotovo nakon svega 22 minute. 

Opet je derbi Rijeka - Osijek 

Ako Dinamo kojim slučajem u nedjelju izgubi ili remizira protiv Hajduka, Rijeka bi mu mogla bježati sedam, odnosno šest bodova. A u 12. kolu HNL-a gledat ćemo veliki derbi hrvatskog nogometa, između Rijeke i Osijeka. Ta utakmica odavno nije imala status derbija. 

– Znam da će sada krenuti odbrojavanje, ali jedini ispravan put je gledati na svakog idućeg protivnika. Ostat ćemo skromni i pošteni i na svakom treningu napraviti što više da nam se onda to vrati na travnjaku – kaže Rijekin trener Matjaž Kek. 

Rijeku je večeras u 8. minuti u vodstvo doveo Črnic, nakon što mu je Istrin branič sjajno servirao loptu na drugu vratnicu poslije ubačaja iz kornera. A pogoci poput onog drugog Rijekinog padaju jednom u cijeloj sezoni. Alexander Gorgon je ubačaj s desne strane preusmjerio glavom u suprotni kut. Lopta je u neobičnoj putanji prevarila zaspalog Ivešu.

 – To je tako u nogometu, nekad promašiš puno prilika, nekad ti se otvori kada nemaš puno prilika. Igrači su puni samopouzdanja. Mislim da smo zasluženo pobijedili, bili smo bolja momčad. Veći dio onoga što smo se dogovorili i pripremili smo i odradili. U pravom trenutku smo dali pogotke. Teško je bilo igrati na ovom terenu za obje momčadi. Zadržali smo koncentraciju, napravili smo malo pogrešaka, pokazali smo dosta na planu igre – ističe Kek. 

Solomon nije imao mirnoće 

Možda se domaći trener Goran Tomić i mogao nadati nečemu da je njegov napadač Theophilus Solomon imao malo više mirnoće u prvom dijelu u nekoliko situacija. 

– Za uzeti bodove Rijeci moramo odigrati zaista perfektnu utakmicu, bez ikakvih grešaka. Međutim, taj je plan, nažalost, pao u vodu već u osmoj minuti kada smo opet primili gol iz prekida. Nakon toga je i drugi gol, isto tako, nekako naivno primljen, a na 2:0 se ipak dosta teško bilo vratiti u utakmicu. Jednostavno, ako se želi uzeti koji bod Rijeci, moraju se iskoristiti i najmanje prilike za gol, bilo iz kontre ili prekida. Isto tako se i nazad sve morati rješavati na najbolji mogući način – kaže Tomić.

Komentara 3

Avatar mlijeko
mlijeko
09:17 01.10.2016.

Igrač Istre broj 16 je kod prvog gola bio asistent strijelcu, a kod drugoga je samo stajao kraj strijelca kao i golman......Možda slučajno a možda i ne. Ipak su u Istri 4 igrača Rijeke na posudbi...Istra..Rijekina Lokomotiva...

TU
tukinjo
10:49 01.10.2016.

Ako je netko nakon mog Dinama zasluzio biti prvak onda je to Rijeka.. Ali dugo je jos do kraja prvenstva , jos dolazi zimski prijelazni rok , tako da ce vam biti tesko.. Ali ako ovako nastavite .. Stvarno cu vam prvi cestitati.. Svaka cast

SA
Sale7
07:02 01.10.2016.

sad ovi dinamovi kmecavci sute..ovakvu izjavu kod njih neces cuti od igraca i uprave kluba

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije