Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Alejandro Fernández Iglesias

Rijeka u bivšem nogometašu Reala pronašla zamjenu za Kramarića!

Alejandro Fernández Iglesias
Foto: HNK Rijeka
29.01.2015.
u 22:23

Igrao je uglavnom u drugoj momčadi Reala, a debitirao je i za prvu momčad 2011. godine kod trenera Josea Mourinha.

Dosadašnji igrač španjolskog prvoligaša Espanyola, Alejandro Fernández Iglesias, poznatiji kao Alex, novi je igrač HNK Rijeka. Dogovorom klubova ovaj 22-godišnji veznjak dolazi na besplatnu posudbu u do kraja sezone 2014./2015. uz mogućnost da HNK Rijeka otkupi njegov ugovor po unaprijed dogovorenim uvjetima.

Alex, po vokaciji vezni igrač, priključit će se treninzima prve ekipe u petak ujutro. Dojmovi po potpisivanju ugovora i nakon upoznavanja nove sredine su mu više nego pozitivni.

- Već duže vrijeme znam za Rijeku jer sam gledao utakmice protiv Betisa prošle i protiv Seville ove sezone Europske lige. Rijeka mi se čini kao savršen klub u kojem mladi igrač može dodatno napredovati.  

Iako ima iskustva iz jedne od najjačih europskih liga, Alex zna da se mora dokazati i u novoj sredini.

- Sve što sam napravio sad ostavljam iza sebe. Treba se okrenuti budućnosti. Želim što prije upoznati suigrače, trenera i način rada u Rijeci. Želim svima pokazati da ste u meni dobili igrača na kojeg se možete osloniti i koji će za klub dati sve od sebe. Ovo je izazov ali i velika prilika za napredak u daljnjoj karijeri čemu se iskreno veselim – izjavio je Alex.

Njegov brat Nacho također profesionalno igra nogomet i to kao prvotimac Reala iz Madrida. Nije trebalo dugo da Alex preko bratova suigrača Luke Modrića sazna nešto više o Rijeci.

- Luka mi je puno pričao o Rijeci. I mogu vam reći da mi je to uvelike pomoglo u odluci. Pričao mi je o stabilnosti kluba, o projektu koji je klub zacrtao kao i o atmosferi na utakmicama. Posebno mi je naglašavao ljepote Rijeke i Opatije.

Alex je rođen u Madridu 15. listopada 1992., a već kao 13-godišnjak je počeo igrati za mlađe uzrasne kategorije Reala iz Madrida. Igrao je uglavnom u drugoj momčadi Reala, a debitirao je i za prvu momčad 2011. godine kod trenera Josea Mourinha.

Početkom sezone 2013./2014. Alex je prešao u Espanyol iz Barcelone za koji je odigrao 29 utakmica u Primeri. Bio je stalni član mlađih uzrasnih kategorija reprezentacije Španjolske, dok je na Europskom prvenstvu igrača do 19 godina 2011. godine u Rumunjskoj proglašen najboljim igračem prvenstva.

Španjolska je tada dohvatila osmi naslov europskog prvaka, a Alex je bio predvodnik generacije u kojoj su bili Alvaro Morata (najbolji strijelac tog turnira ), Gerard Deulofeu, Dani Carvajal, Paco Alcacer...

>> Rijeka otpisala Jajala: Razlozi napuštanja priprema su izrazito neugodne prirode

Komentara 4

MO
mojazemlja
22:44 29.01.2015.

Domaće je domaće..

MO
mozdaznam
23:16 29.01.2015.

rijeka u bivšem napadaču vidi.... a čovjek veznjak.... sta na kraju ?

AU
aussieboy
07:50 30.01.2015.

Decko odigrao JEDNU utakmicu za Real i tu je zavrsio, ali vecernjak pravi senzaciju od toga!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije