Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BOLJI JE IZGUBIO

Rijeci poništen regularan pogodak, Standard pobijedio 2:0!

Standard - Rijeka
Foto: Twitter
1/2
18.09.2014.
u 22:58

Europska liga nije dobro počela za ekipu Matjaža Keka, u Liegeu su bili bolja momčad, ali neiskustvo ih je koštalo poraza...

Na Kantridi su se hvalili iskustvom koje ove godine imaju za Europsku ligu zbog igranja u tom natjecanju prošle sezone, ali utakmicu u Belgiji protiv Standarda izgubili su 0:2 isključivo zbog neiskustva. Bili su 73 minute bolja ekipa, Krstanović je promašio tri prilike kakve promašuje cijele sezone.

Matjaž Kek išao je na sigurno i to mu se osvetilo, ovaj put je sjajni slovenski strateg pogriješio. Iako je bilo jasno da su Belgijci zreli za izgubiti ovaj susret, Rijeka kao da ih nije željela nokautirati već je čekala ako se dogodi nešto samo od sebe. Kriv je to bio pristup jer Standard prošle sezone nije niti jednom pobijedio u Europskoj ligi, a nisu pobijedili ni u posljednjih pet domaćih susreta, tako da je pritisak bio na njima, mnogo su griješili i bili dekoncentrirani. Posebno se to odnosi na Teixeiru, ali i Kawashimu koji je umalo poklonio Rijeci pogodak.

Foto: Twitter Screenshot/Youtube

No nitko nije dekoncentriraniji od Ivana Krstanovića. Što se njemu događa, teško je reći jer još od Superkupa, kad je protiv Dinama promašio niz "mrtvaca", nastavila se njegova golegeterska loša forma protiv Ferencvarosa, u svakoj ligaškoj utakmici i u Liegeu, nažalost. To što nikada nije promašio jedanaesterac ne znači mnogo. Naravno, ne može mu se zamjeriti zalaganje i kretanje bez lopte. Ali zato se može zamjeriti Keku što je ovaj put pogriješio, izvadio je Kramarića, a samo pola minute kasnije Krstanović izbija sam ispred Kawashime i promašuje loptu, gol, simulira i dobiva žuti karton.

Moralo je to sve biti kažnjeno i nakon lošeg postavljanja obrane Rijeke prilikom slobodnog udarca Standarda glavom zabija Ciman u 74. minuti i tu se činilo da je u kišnom Liegeu sve gotovo. Ipak, Vešović je završio sam iza obrane Standarda, sjajno zabio u 83. minuti, ali su mu poništili pogodak zbog nepostojećeg zaleđa. Teško je Rijeka oštećena i samo četiri minute kasnije zabija Araujo, Brazilac koji je tri minute prije ušao u igru, stigao zaraditi žuti karton i maestralno poentirati glavom.

Na greškama se uči i neka Kek i njegovi igrači nešto nauče, ne smiju potonuti. Ne samo zbog Europske lige nego i nedjelje kad im na Kantridu dolazi Dinamo, aktualni prvak koji nakon pobjede od 5:1 protiv Astre ima samopuzdanje, a uz to će i lako znati kazniti Rijeku ako će se postaviti kao danas.

STANDARD - RIJEKA 2:0 (Ciman 74', Araujo 87')

STANDARD: Kawashima, Teixeira, Ciman, Van Damme, Milec, De Sart, Trebel, Louis (od 84. Araujo), Carcela-Gonzalez (od 56. Viera), Mujangi Bia (od 16. M'Poku), De Camargo. Trener: Guy Luzon.

RIJEKA: Vargić, Tomečak, Lešković, Samardžić, Leovac, Jajalo, Cvijanovič, Kvržić (od 66. Vešović), Jugović (od 81. Ivančić), Kramarić (od 63. Moises), Krstanović. Trener: Matjaž Kek.

>> Dinamo razbio Astru u Maksimiru, Rumunj kući odlaze s petardom!

Ključne riječi

Komentara 10

JU
juma
22:59 18.09.2014.

Šteta. Danas je Rijeka mogla i morala izvući puno bolji rezultat protiv Standarda. Rijeka je tehnički za klasu bolja ekipa od ovih drvosječa koji samo trče i tuku i više izgledaju kao Body bilderi nego kao nogometaši. No u nogometu je tako. Ne iskoristiš svoje prilike, malo te ošteti i sudac i onda protivnik kazni glupe pogreške i nedostatak koncentracije u obrani.

CA
canon60
22:57 18.09.2014.

Kekova pogreška je bila vađenje Kramarića. Na njemu su uvijek bila dvojica koja su poslije radili višak u sredini. Šteta.

IV
ivanlovin
22:44 18.09.2014.

Rijeka losa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije