Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
neosvojiva kantrida

Moises i Kramarić srušili Standard, Rijeka će prolaz tražiti kod Seville

Rijeka - Standard
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
1/10
27.11.2014.
u 21:00

Momčad Matjaža Keka iza sebe ima niz od 12 europskih utakmica bez poraza na Kantridi.

U navijačkom dekoru koji se ni po čemu ne uklapa u mučnu nogometnu atmosferu u Hrvatskoj, Rijeka je još jednom pokazala visoku europsku razinu na terenu i na tribinama. Momčad Rijeke odigrala je protiv Standarda najbolje poluvrijeme u Europskoj ligi, ni u jednoj utakmici igrači Matjaža Keka nisu bili toliko dominantni u svim ključnim elementima nogometne igre: trci, agresivnosti, protoku lopte... Tako izgleda momčad koju vodi pravi, iskusni trener koji zna svoj posao.

Spašavao ih Van Damme

I što je posebno važno, Rijeka je dominirala u individualnoj kvaliteti ponajviše zahvaljujući raspoloženom Kramariću, koji je lakoćom stvarao višak u završnici. Logično je stoga što je dvoboj 5. kola Europske lige sa Standardom završio 2:0. Rijeka je istrčala u najjačem sastavu, u momčadi su se pojavili Moises i Mitrović, koji su imali problema s ozljedama. Umjesto suspendiranog Leovca na desnom boku igrao je Vešović, a Tomečak se preselio na lijevu stranu. Igra preko bokova ove sezone jedan je od najjačih Kekovih aduta u HNL-u, u Europskoj ligi zahtjevi su malo drugačiji. Rijeka je protiv Standarda bokove probijala s visoko podignutim Sharbinijem i Jugovićem.

>>Ocjene igrača pročitajte na portalu Goal.com

>>Grafika: Pogledajte kako je Rijeka pobijedila Standard

U 5. minuti Kramarić je oteo loptu zadnjoj liniji neoprezne belgijske obrane, lucidno izbacio iz igre Arslanagića i Mileca, te namjestio idealnu priliku Moisesu. Brazilac je gađao desni kut, vratar Thuram-Ulien bio je svladan, no gol je spasio branič Van Damme.

Za razliku od većine utakmice ove jeseni, Rijeka se protiv Standarda postavila odlučno i poduzetno. Raspoloženi Kramarić, Sharbini i Moises s nekoliko su poteza navijestili još jednu sjajnu večer riječkog nogometa na europskoj pozornici. Belgijska momčad gubila je duele na svim dijelovima terena, a riječki protok lopte izgledao je prebrzo za njih. U 22. minuti Kramarić je probio na desnoj strani, uslijedio je j potez za visoku ocjenu. Nakon lažnjaka je pogodio vratnicu od koje se odbila do Sharbinija u zaleđu.

U 26. minuti Jajalo je izveo udarac iz kuta, Moises je u ravnini prve vratnice glavom loptu skrenuo u suprotni kut - 1:0.

Mirno završili utakmicu

Riječani su plijenili brzim (polu)kontrama, u 33. minuti pobjegao je Kramarić što znači da gostima nije bilo spasa. Pretrčao je Kramarić stopera Arslanagića, koji je napadača Rijeke zaustavio rukama. Crveni karton Arslanagiću i novi pogodak Kramarića iz kaznenog udarca - 2:0. Ponovo je najbolji igrač Rijeke povukao potez odluke, Standard je sat vremena morao igrati s igračem manje i s dva pogotka zaostatka. A i s Arslanagićem na terenu izgledali su kao da imaju igrača manje.

U drugom dijelu Rijeka je mudro privela utakmicu kraju bez većih uzbuđenja.

Kako je Fayenoord svladao Sevillu, Riječanima u posljednjem kolu treba pobjeda kod Španjolaca da bi nastavili natjecanje. Nadu imaju...

Izvještaj i statistiku utakmice možete pročitati i na portalu Goal.com.

RIJEKA - STANDARD 2:0 (Moises '25, Kramarić '34. - 11m)

Crveni karton: Arslanagić (33. - preoštar start)

Rijeka: Vargić, Vešović, Mitrović, Lešković, Tomečak, Močinić, Jajalo (
od 77. Cvijanović), Jugović, Sharbini (
od 66. Kvržić), Moises (od 90. Krstanović), Kramarić. Trener: Matajž Kek

Standard: Thuram, Milec, Ciman, Arslanagić, Van Damme, Trebel, De Sart, Bia (
od 68. Ono), Mpoku, De Camargo (
od 46. Lumanza), Araujo (
od 57. Watt). Trener: Ivan Vukomanović

>>Balaban: Trener Standarda šapnuo mi je da će napasti

Komentara 16

DU
Deleted user
20:12 27.11.2014.

Bravo Rijeka.

ME
Medo123
20:50 27.11.2014.

cestitke Rijeci, odlican rezultat i jos europskih bodova

MR
M@rsijan@c
20:46 27.11.2014.

Cestitke Rijeci .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije