Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ludnica na kantridi

Rijeka u 13 minuta, Kramarićevim hat-trickom, razbila Feyenoord!

Rijeka - Feyenoord
Foto: PIXSELL
1/15
23.10.2014.
u 22:15

Kekova momčad sjajnom izvedbom stigla do prve ovosezonske pobjede u Europskoj ligi

Kakva je to večer za pamćenje bila u režiji Andreja Kramarića. Spektakularnom izvedbom u trećem kolu Europske lige ugrijao je nekoliko tisuća promrzlih navijača na Kantridi.

Činilo se da će to biti teško mučenje Rijeke protiv nizozemskog Feyenoorda koji je veći dio utakmice prijetio preko Manua. No, Rijeka je slavila s 3:1.

Nikako Rijeka nije mogla pronaći put do nizozemske mreže, a kada je u 54. minuti Manu promašio gotovo nemoguće izašavši sam pred Vargića činilo se da slijedi ono najgore.

Najljepša akcija

No, Rijekini nogometaši u 63. su minuti izveli najljepšu akciju čitave sezone. Na lijevoj su strani Moises i Leovac odigrali dvostruko proigravanje, ispala je cijela obrana nizozemske momčadi, a Leovac je preciznim proigravanjem pronašao Andreja Kramarića koji je Rijeku doveo u vodstvo.

Foto: PIXSELL

No, samo dvije minute kasnije Toornstra je sjajno pogodio iz slobodnog udarca s dvadesetak metara. Sigurno su Rijekini navijači u tom trenutku pomislili kako njihovi ljubimci zaista imaju teški peh. Posebno kada norveški sudac Tom Harald Hagen nije pokazao na bijelu točku kada je u šesnaestercu gostiju pao Jajalo. Da Rijeka nije pobijedila sigurno bi to bio jedan od spornih trenutaka.

A onda je Vargić sjajnim ispucavanjem u 70. minuti proigrao Kramarića koji je sjajno lobao gostujućeg vratara za 2:1. Tako je zabijao samo Davor Šuker. Samo pet minuta kasnije Kramarić je iznudio jedanaesterac i sam ga pretvorio u 3:1, za slavlje Riječana i prvu pobjedu u Europskoj ligi.

>>Grafika: evo kako je Rijeka došla do prve pobjede u skupini

Kiša i prohladno vrijeme pokvarili su ugođaj na tribinama, a skliski je travnjak odredio način igre, poglavito u duelima. Prepustila je na početku utakmice Rijeka loptu zadnjoj liniji gostiju i očekivano stala u blok na svojoj polovici igrališta.

Manu promašivao

Ostvarili su gosti nešto veći posjed lopte, ali su jedino opasni bili kada bi lopta došla do Manua na lijevom boku. Tomečaku nije bilo lako, dvaput je brzonogi Manu (5., 16.) prošao i ozbiljno zaprijetio po lijevoj strani. Jednom je spasio Vargić, drugi put je lopta sretno zapela u riječkom bloku.

Foto: PIXSELL

Rijeka je prvih pola sata prostor uglavnom osvajala preskakanjem sredine ili brzom transformacijom, moć je naslutila u nekoliko kraćih razdoblja organiziranog pritiska. Konkretno se ništa nije dogodilo kada je vratar Vermmer (18.) uklizao ispred Jugovića na kraju brze kontre ili kada je dohvatio (21.) loptu na Tomečakov ubačaj koji je ispao opasan udarac na gol.

U zadnjih petnaestak minuta Rijeka je pojačala pritisak i izašla na protivničku polovicu, težište igre preselilo se u gostujući kazneni prostor.

U drugom poluvremenu gosti su također imali priliku smanjiti Rijekinu prednost, no ništa sinoć nije moglo pokvariti slavlje domaćina. Na kraju je domaćin i te kako zasluženo slavio pobjedu.

Foto: VLm

U drugom susretu skupine G Standard i Sevilla odigrali su neriješeno - 0:0.

Poredak: Sevilla 5 bodova, Standard i Rijeka po 4, Feyenoord 3 boda.

>>'Sada su otvorene karte, naš prvi gol bio je za udžbenike!'

>>Kod 1:1 crne misli su nam prolazile kroz glavu, no nije se ponovila Sevilla

>>Navijači Feyenoorda gađali Riječane bocama i izazvali sukob

>>Nema straha, sve ćemo učiniti da pobijedimo Feyenoord

Komentara 45

DI
dinamojavolim1
19:05 23.10.2014.

sretno rijeka HRT neka vas bude sram...bitange

Avatar white socks
white socks
21:54 23.10.2014.

Kakav Kramarić! On pojma nema. Dinamovi stručnjaci und Mamitzch bruders kažu da je on nula, pravi centarfori-golgeteri su neki beqiraji, eduardi, enrikezi, čopovi i slična boranija.

DU
Deleted user
21:52 23.10.2014.

Marsi,kojih 6? Da po tebi sad na Jelacic placu dignemo spomenik tom tvom Mamicu sto je iz dobrog i nama dragog kluba stvorio ruglo hrvatskog nogometa neku import export tvrtku u kojoj moras povecalom traziti Hrvata...ma daj ne .....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije