Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STIŽU POJAČANJA

Rijeka dovela Franka Andrijaševića, a Hajduk potpisao s bivšim igračem LA Galaxyja!

Franko Andrijašević
NK Rijeka
Autori: Marko Pavić, Hina
26.07.2016.
u 19:16

- Rijeka je ambiciozan klub i vjerujem da ću svojim igrama potvrditi da mi je ovdje mjesto i za to ću dati sve od sebe - rekao je Franko Andrijašević

Hrvatski predstavnici u Europskoj nogometnoj ligi, Hajduk i Rijeka, u utorak su ojačali svoje momčadi, Hajduk je potpisao ugovor sa španjolskim napadačem Ignaciom Magantom (24), dok je Rijeka angažirala desnog braniča Ivana Martića (25) i ofenzivnog veznjaka Franka Andrijaševića (25). 

Maganto je s Hajdukom još od priprema u Sloveniji, a u utorak je potpisao ugovor. Posljednji klub bio mu je Los Angeles Galaxy gdje je u MLS-u sakupio 20 nastupa i postigao dva pogotka. Prošao je omladinsku školu Getafea, a zatim je odlučio otići na Iona College u SAD-u da bi ga na "draftu" u siječnju 2015. u prvoj rundi izabrao LA Galaxy.

Martić je u redove riječkog prvoligaša stigao iz talijanskog drugoligaša Spezije, a s klubom s Kvarnera je potpisao ugovor na tri godine. Rođen je u Švicarskoj, gdje je igrao za St. Gallen i Schaffhausen, dok je u Italiji prvo igrao u Serie A za Veronu nakon čega je prešao u Speziju.

Trogodišnji ugovor s Rijekom potpisao je i Andrijašević. On je bivši junior Hajduka, koji je od 2010. do 2014. godine nastupao za prvu momčad kluba s Poljuda prije no što je prešao u Dinamo, no u posljednje dvije sezone većinu je vremena proveo na posudbi u Lokomotivi za koju je u 42 nastupa postigao 18 golova. Tijekom dosadašnje karijere upisao je i jedan nastup za reprezentaciju Hrvatske.

- Drago mi je što smo našli zajednički jezik i što se mogu koncentrirati na ovo što slijedi. Rijeka je ambiciozan klub i vjerujem da ću svojim igrama potvrditi da mi je ovdje mjesto i za to ću dati sve od sebe - rekao je Franko Andrijašević nakon što je potpisao ugovor pa dodao:

- Znam dosta o Rijeci i vjerujem da ću se brzo uklopiti i upoznati ekipu. I ja poput Rijeke imam visoka očekivanja i nadam se da ću pomoći ekipi u ostvarivanju ciljeva. Molim Boga samo da me zdravlje posluži i onda će sve biti kako treba.

>> Dinamo je samo od dva kluba kupovao manje nego od Rijeke!

Komentara 1

Avatar Prava Hrvatina
Prava Hrvatina
10:35 28.07.2016.

Franko Andrijašević je možda novi izgubljeni i nestručno vođeni talentirani balkanski igrač od kojega če europski trenerski mag Matjaž Kek učiti reda, rada i obaveza i od njega na kraju kao od Benka, Kramarića i Močinića napraviti igračinu i dobar transfer u inozemstvo. Talijanske gazde u HNK Rijeci i dalmatinske gazde u HNK Hajduku dobro znaju zašto su odabrali kvaliteten europske stručnjake iz Slovenije gdje su red, rad i organizacija u krvi a sa mahutanjem sa zastavom, uzimanjem provizije, prodavanjem utakmica i ganjanjem domoljubnih bajki se ti europski ljudi ne bave.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije