Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kantrida

Riječani pucali 34 puta i uzeli samo - bod!

Rijeka - Slaven Belupo
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
1/7
28.02.2015.
u 19:33

Španjolac Alex bio je strijelac Rijekinog prekrasnog pogotka za 1:1

Rijeka je u 23. kolu remizirala na Kantridi sa Slavenom Belupom (1:1) premda je imala čak 34 (11) udarca na vrata nasuprot samo dva gostiju. Imali su domaćini i 12 udaraca iz kuta, gosti nijedan.

Jedan jedini udarac u okvir vrata donio je Čačićevoj momčadi bod. Najboljeg igrača imali su u odličnom vrataru Ivanu Kardumu.

Unatoč najavama da Balajev izostanak može poremetiti koncepciju igre s jedim klasičnim napadačem, trener Matjaž Kek ništa nije mijenjao u načinu igre. Umjesto Balaja zaigrao je Hristov, sve je ostalo bilo standardno. Rijeka je cijelo prvo poluvrijeme loptom kružila u zoni udarca, ali se pas-igrom prolaz kroz gustu obranu nije mogao ni nazrijeti. Prespora izmjena lopte i premalo kvalitetnih individualnih pokušaja u igri „jedan na jednoga“ učinili su riječku igru lako predvidljivom budući da Anas Sharbini nije bio osobito raspoložen za igru.

Rijeka u prvom dijelu nije stvorila ni jednu izrađenu priliku, a gosti su pogodak postigli iz kontranapada. U 32. minuti Mirić je uposlio Petra Mišića koji je pobjegao riječkim stoperima i mirno ispred Prskala proigrao Parlova, koji je loptu lagano plasirao u praznu mrežu!

Nepunu minutu kasnije Alex je s ruba kaznenog prostora rezonantnim udarcem lijevom nogom elegantno loptu poslao u lijevi Kardumov kut – 1:1.

Nakon odmora za gostujuću obranu nije bilo odmora. Zbijena zona trenera Ante Čačića djelovala je vrlo organizirano. Udarac Josipa Mišića (73.) koji je pogodio stativu bili su uvod najboljoj prilici na utakmici. Mirić je pobjegao Mitroviću, proigrao Petra Mišića, koji je sam ispred Prskala promašio meč-loptu.

>>Stali u obranu gazde Mamića: Evo što su navijači sa sjevera poručili Šimiću i društvu!

>>Dinamo na 'čileanski pogon' produbio krizu Splita, Cekici slomio ključnu kost

Komentara 2

SE
senior
21:55 28.02.2015.

Dragi Riječani dok ste išli na pogon Dinamovog škarta bili ste respektabilan klub u HNL a ni u europi vam nije išlo loše. Sada kada idete na pogon vrhunskih talenata iz NK Osijek baš vam i ne cvjeteju rojžice. Bojin se da ste prešli plafon svojih mogućnosti i da je ovo što igrate ovog proljeća maksimum vaših mogućnosti.

DH
dalibor.hren
07:01 01.03.2015.

Volio bih da mi "novinar" Igor Vranić objasni kakav je to "REZONANTNI" udarac!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije