Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bez pogodaka

Rijeka remizirala s Betisom u posljednjoj europskoj utakmici

Rijeka
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
12.12.2013.
u 22:58

Momčad Matjaža Keka u šest je odigranih kola upisala četiri remija i od Europe se oprašta s četiri boda.

Nogometaši Rijeke oprostili su se od Europa lige neodlučenim rezultatom protiv Betisa (0:0). Utakmica bez pogodaka na stadionu Villamarin sigurno ne spada u najbolja riječka izdanja ove sezone u Europa ligi, ali je osvojeni bod veliki poticaj uoči zadnjih utakmica ove godine. Prema propuštenim prilikama i poglavito prema onome što je pokazala pričuvna momčad Betisa, Rijeka je otišla iz Seville pod dojmom da je mogla osvojiti više od boda.

Trener Rijeke odabrao je očekivanu taktiku u standardnom rasporedu. Riječka momčad stala je u zonski blok ispred svog kaznenog prostora, skratila prostor napadačima Betisa i čekala prilike za brzu transformaciju. Početni pritisak Betisa trajao je dvadesetak minuta tijekom kojih je riječka obrana problema na bokovima, poglavito na desnom gdje je prolazio Juanfran. Nakon toga Rijeka je počela kontrolirati utakmicu, Betis kroz veći posjed lopte više nije djelovao nadmoćno.

Betis nije zaslužio pobjedu

Riječka priča u Sevilli izgledala bi bajkovito da su Benko i Krstanović iskoristili zicere u prvom dijelu utakmice. U 28. minuti Mujanović je s desnoga boka precizno pogodio Benka, koji je u padu sa 7 metara glavom poslao loptu pokraj vratiju! Priliku kakva se događa na treningu igrač poput Benka mora zabiti! U 42. minuti Benko se odvojio od čuvara na lijevoj strani i precizno odigrao za Krstanovića u sredini kaznenog prostora. Krstanoviću se lopta u pokušaju primanja odbila od prsiju kao od vratnice, pa je vratar Sara mirno pokupio loptu.

Sličnu priliku Betis je imao samo jednom. U 65. minuti Knežević je neoprezno pokušao izbjeći s loptom Chulija, koji je na tridesetak metara oteo loptu riječkom kapetanu i sam krenuo prema Vargiću. Chuli je mogao birati što će uraditi, na kraju je loptu poslalo daleko od vratiju uz gromoglasne zvižduke s tribina. Pošteno! Betis nije zaslužio pobjedu!

Nedostajalo mirnoće

Sve poluprilike Betisa bile su posljedica pritiska i neforsiranih pogrešaka riječkih igrača. Primjerice, u 19. minuti Mujanović je napucao Kneževića, lopta se odbila do Salve Seville, koji nije bio precizan u otvorenoj poziciji za udarac s 8 metara. Nakon dvadesetak minuta splasnuo je pritisak Betisa, međutim, riječka momčad nije uspjela ostvariti kontinuirani posjed.

Nedostajalo je u Rijeke mirnoće i preciznosti u pas-igri u razdobljima igre, kada se domaća momčad jednostavno nudila u otvaranjima. Ulaskom Veruda i Nona dobila je igra Betisa malo više poduzetnosti, ali sve je to skupa izgledalo drugoligaški prema španjolskim kriterijima.

Zvižduci domaćih navijača s praznih tribina nisu umanjili značaj osvojenog boda u utakmici koja je još jednom pokazala da je ove sezone umješno kontrolirano zajedništvo bila najveća snaga europske Rijeke. U šest utakmica Rijeka je doživjela dva poraza i četiri puta odigrala neodlučeno. Prvoj pobjedi najbliža je bila u Sevilli.

>> Kek zadovoljan: Znao sam da se nećemo osramotiti u Europi

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar morski covik 3
morski covik 3
07:03 13.12.2013.

Velike cestitke voljenom Klubu!!! Rijeka!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije