Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ANALIZA

Rezultat je pravi jackpot u odnosu na igru Dinama

Dinamo Z. - Dinamo T.
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/7
27.07.2016.
u 10:10

Uzvrat u vrućem Tbilisiju bit će strahovito težak. Dinamo će tamo jednostavno morati zabiti gol za prolaz, barem jednom mora zatresti gruzijsku mrežu kako bi umirio 
domaćina i postavio stvari na svoje mjesto...

Trenutak genijalnosti plavoga dragulja Ante Ćorića preokrenuo je maksimirsku utakmicu i odveo plave na stazu uspjeha. Lucidnim dodavanjem kasnijem spretnom strijelcu Soudaniju iza leđa obrane, “oružjem” samo najvećih znalaca, Ćorić nam je opet ponudio djelić svoje silne nadarenosti i opravdao je trenerovo neograničeno povjerenje.

Kranjčar je, naime, označio Ćorića ključnim igračem svoje momčadi u dolazećoj sezoni, najavio je da će se oko njega “vrtjeti igra”, da će on biti taj organizator koji će raditi prevagu. Asistencija, pa 180 sekundi kasnije i pogodak, pogurnuli su Ćorića u prvi plan, a taj je konkretni trominutni “blitzkrieg” Dinamov ideolog igre začinio u drugom poluvremenu i maestralnim “tunelom” Brazilcu Reneu Santosu na samoj korner-crti. I za to je guranje lopte kroz noge dobio i jači pljesak nego za asistenciju i gol, probirljiva zagrebačka publika obožava “šmekere” koji ju ovakvim čarobnim potezima dižu na noge...

Bilo bi nepravedno ne istaknuti i ubojitog Alžirca Soudanija - načeo je goste, potom je sjajno dodao Fernandesu u akciji prije Ćorićeva gola, a bio je i najagilniji Dinamov igrač u prvih pola sata, kad su plavi bili nevjerojatno nervozni. I puni pogrešaka. Čini se da su malo i podcijenili Gruzine, pa je trebalo proći nešto vremena kako bi se povezale raspuknute niti. Srećom, pogreške nisu bile kažnjene, a prve prave dvije prilike plavi su pretvorili u pogotke. Zapravo, kad se sve zbroji, ovaj je rezultat pravi “jackpot” u odnosu na igru...

Tih je 2:0 Zagrepčanima širom otvorilo vrata plasmana u doigravanje za Ligu prvaka, ovako iskusna i objektivno kvalitetnija momčad ne bi smjela prokockati tu opipljivu prednost. Međutim, ništa još nije gotovo, baš ništa. I u pravu je Cico Kranjčar kad puše i na hladno, jer uzvrat u vrućem Tbilisiju bit će strahovito težak. Dinamo će tamo jednostavno morati zabiti gol za prolaz, barem jednom mora zatresti gruzijsku mrežu kako bi umirio 
domaćina i postavio stvari na svoje mjesto...

Komentara 7

DO
dodotatino
11:46 27.07.2016.

@Pacov. Ne da ti nisi gledao utakmicu nego očigledno nije niti autor članka. Rezultat Jackpot u odnosu na igru. Ispada da su gosti fulali bar 10 zicera a da domaćin nije niti prišao golu. Novinar je očito pisao članak prije utakmice pa samo ubacio rezultat. Sigurno je da je rezultat 2:0 premal jer je Dinamo u više navrata izlazi 4 na 3 gdje je mogao bar još 2 gola utrpati. I mali Čorić je bio jako dobar a da bi se označio kao genijalan trebao je u još bar jednoj situaciji asistirati Sudaniju koji je bio u idealnoj poziciji za gol. Ipak vjerujem da je stisnutih zubiju sa grčem na licu Predrag pisao ovaj članak jer je rezultat očekivano dobar a on se nadao iznenađenju pa da krene pljuvanje VL kvazi sportske redakcije po Dinamu.

ED
europski dinamo
11:51 27.07.2016.

Odlican i realan clanak jedinog pravog novinara u sportskoj redakciji VL. Nadamo se da je uzrok ovako skromnoj igra tek zavrsene pripreme jer Zokijev Dinamo je izgledao dosta bolje od Cicinog.

DU
Deleted user
15:59 27.07.2016.

Halo novinar,Dinamo ne mora u Gruziji dati gol da bi prošao kako ti kažeš,nego čak može jedan i primiti i opet ide dalje,kužiš?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije