Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zbog Ofsajda

Revoltirani Šuker s leta izbacio HRT-ove novinare

Šuker
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
Autori: Karlo Ledinski, Ante Buškulić
13.11.2013.
u 21:59

Razlog? Tražio je da ne emitiraju dokumentarni film o aferi Ofsajd.

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker na svoj se način obračunao s nepoćudnima. Dakako, novinarima.

Izbacio je, naime, kolege s HRT-a iz zrakoplova za Reykjavik! Odnosno, dan prije puta javio im je da ne smiju u HNS-ov čarter. Razlog? Tražio je da ne emitiraju dokumentarni film o aferi Ofsajd.

Iz HNS-ovih izvora govore da mu je sportska redakcija to i obećala, ali dogovor nije poštovan. Uradak o sudbinama nogometaša osuđenima za namještanje utakmica, koji prikazuje drugu stranu priče, o klubovima i gazdama koji im nisu davali plaće, zbog čega su nogometaši dugovali i državi, što ih je navelo na nečasne i kriminalne radnje, pušten je u utorak navečer.

Tri dana uoči utakmice s Islandom. No, realno, kada bi po Šukerovu mišljenju uopće bilo pravo vrijeme da se to emitira? I koliko je doista takav dokumentarac pokvario ozračje u i oko reprezentacije?

Ovako su u ekspediciji za Island, na čijem je čelu bio Šuker, mjesta rezervirana za HRT-ovu ekipu ostala prazna, a ukrcao se predsjednik zagrebačkog Županijskog suda Ivan Turudić.

– Utakmice u doigravanju uvijek su jako teške, no prioritet nam je zabiti barem jedan gol. Ljepote u igri sigurno neće biti jer najavljena je kiša. Mislim da je od dolaska Nike Kovača atmosfera odlična, a mi u HNS-u ćemo napraviti sve da priprema utakmice bude fantastična. Naravno, na igračima koji istrče je da to provedu u dobar rezultat – rekao je Šuker.

>> Eduardo upozorava: Ne očekujte da se ponovi Turska!

Ključne riječi

Komentara 30

DU
Deleted user
22:59 13.11.2013.

S jedne strane je hrvatska javnost zasluzila neovisne informacije, ali s druge strane je i vise nego cudan termin prikazivanja toga filma. Rijecju: vrh HTV-a, da ih nazovemo i pravim imenom: Radman i drugovi, ne zele da hrvatska reprezentacija ode u Brazil kada se Srbija nije kvalificirala te sada pokusavaju na taj nacin potkopati moral igraca. Nazalost sam siguran da ce Radman, Jovanovic, Josipovic, Milanovic, Pupovac, Opacic, ..... u petak zdusno navijati za Island!!!

Avatar Topgen
Topgen
22:22 13.11.2013.

Bravo Suker !! To je cista sabotaza. Smeta im repka , simbol Hrvatske.

DU
Deleted user
22:34 13.11.2013.

Bravo gospodine Šuker! Tako i treba. Baš HRT je izvor medijskog zla u Hrvatskoj. Tako treba postupati sa s v i m novinarima u našoj zemlji koji svoj posao ne rade na način kako to od njih zahtijeva novinarska etika.a. A takvih, pogotovo među športskim novinarima, gotovo i nema.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije