Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vatreni derbi

Ludi El Clasico: Čudesni Messi u nadoknadi srušio Real, Rakitić majstorski zabio

Real - Barcelona
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
23.04.2017.
u 22:45

Čudesnom Argentincu bio je to 500. pogodak za Barcelonu u svim natjecanjima.

Kakav spektakl na Santiago Bernabeuu! El Clasico je u svom 266. izdanju opravdao naziv najvećeg svjetskog derbija! Mnoštvo briljantnih poteza, uzbuđenja, preokreta, borbe i na koncu pobjeda (3:2) kojom je Barcelona preskočila Real i popela se na vodeće mjesto u La Ligi! A prvi put u povijesti u tom velikom okršaju sudjelovala su čak tri Hrvata (Luka Modrić, Ivan Rakitić i Mateo Kovačić).

Kako i dolikuje takvom majstoru, u junaka se prometnuo Lionel Messi, strijelac dvaju pogodaka, od kojih je onaj posljednji, u trećoj minuti nadoknade, bio vrijedan pobjede. Čudesnom Argentincu bio je to 500. pogodak za Barcelonu u svim natjecanjima. Ujedno je prekinuo i trogodišnji golgeterski post na utakmicama s Realom.

Golijada u Madridu započela je u 28. minuti. Marcelo je ubacio na drugu vratnicu gdje se zatekao Bale i pogodio vratnicu, a lopta se odbila Casemiru kojem nije bilo teško zabiti za Realovo vodstvo. No, Barcelona se oporavila u trenu. Četiri minute poslije Suarez je na desnoj strani pronašao Rakitića koji je dodao Messiju, a Argentinac je sjajno prošao pored dva igrača Reala te pogodio za poravnanje.

Zaprijetio je potom Luka Modrić u 36. minuti. Iz daljine snažno je pucao, a Ter Stegen sjajno je izbio loptu koja je išla u lijevi kut. Hrvatski veznjak bio je na uobičajeno visokoj razini odigravši cijeli susret.

U drugom dijelu na scenu su stupili vratari Ter Stegen i Navas. Obojica su blistala i obranama izluđivala napadače. Doduše Nijemac nije mogao ništa kad se Ronaldo u 67. minuti našao u idealnoj poziciji, no Portugalac je prebacio vrata nakon čega je uslijedio pad kraljevskog kluba.

Prvo je u 73. minuti Ivan Rakitić fenomenalno pogodio za preokret Barce. Nadmudrio je Kroosa, namjestio se i sa 20-ak metara naciljao suprotan kut. Ovo je jedan od najljepših i najvrijednijih golova u njegovoj karijeri. 

Uslijedio je novi šok za domaće pet minuta kasnije. Isključen je kapetan Sergio Ramos! S obje noge uklizao je Messiju i Real je ostao s igračem manje.

Pique je u 80. minuti mogao dokrajčiti kraljevski klub, ali sjajno je obranio Navas.

A kad je u 86. minuti, nakon Marcelova ubacivanja s lijeve strane pogodio Zidaneov džoker s klupe James Rodriguez, izgledalo je kako neće biti pobjednika. No, tako nije mislio i Messi. Bio je priseban nakon dodavanja Jordija Albe i u nadoknadi zabio za veliki trijumf.

Dodajmo kako je Mateo Kovačić igrao za Real od 70. minute kad je zamijenio Casemira.

Utrka za naslov sada je potpuno izjednačena, a Real ima utakmicu manje i tu je njegova najveća prilika za povratak na vrh.

REAL MADRID – BARCELONA 3:2

REAL MADRID: Navas, Carvajal, Sergio Ramos, Nacho, Marcelo, Modrić, Casemiro (Kovačić, 70), Kroos, Bale (Marco Asensio, 39), Benzema (James Rodriguez, 82), Cristiano Ronaldo.

BARCELONA: Ter Stegen; Sergi Roberto, Pique, Umtiti, Jordi Alba, Iniesta, Busquets, Rakitić; Messi, Luis Suarez, Paco Alcacer (Andre Gomes, 70).

>>Luka Modrić pred kamerama otkrio svoju veliku želju

>>Lukina meč-lopta za prvi naslov prvaka u španjolskoj ligi

Rezultati by SofaScore

Komentara 36

Avatar Gerrard
Gerrard
22:57 23.04.2017.

Čim ne igra Neymar koji do besvjesti dribla i gubi lopte odmah se više vide ostali na terenu.Sad je Rakitić konačno pokazao dobru partiju i još je dao gol,a pričalo se da će dobiti nogu.I tako opet kod sljedeće malo slabije partije.Modrić fantastičan kao i uvijek,Kovačić solidan koliko je mogao.3 Hrvata u najvećem svjetskom derbiju,ma tko to ima osim španjolaca.Ljubomorne duše neka nam ga puse.

WE
weAreCro
22:43 23.04.2017.

Ovo je nogomet, messi je cudo.

OD
odraneol
23:18 23.04.2017.

Nije pristojno stavljati u istu rečenicu Messija i Ronalda! Danas se to vidjelo po n-ti puta. Messi igra za Barcelonu, a Real igra za Ronalda! Ako je Ronaldo najbolji igrač svijeta onda je Messi svemira!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije