Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIGA PRVAKA

Real se namučio u Sofiji, Liverpool i Olympiakos posrnuli

Cristiano Ronaldo
Foto: Reuters/PIXSELL
1/8
01.10.2014.
u 22:40

Ronaldo još nije "skinuo" Raula, a Liverpool se propisno osramotio i potvrdio da nije ekipa od koje Real treba strahovati.

Odigrano je drugo kolo prestižne nogometne Lige prvaka, a iznenađenja nisu izostala! Takvo stanje stavi svi vole jer dosadno je kad favoriti pobjeđuju i zato je sjajno što se Ludogorec nametnuo madridskom Realu, Malmo iznenadio Olympiakos i potvrdio da se nije slučajno našao u ovom elitnom natjecanju, a Liverpool je novim kiksom potvrdio lošu politiku prodaje i kupovine igrača.

Ipak, sve su oči bile uprte u Sofiju, gdje je gostovao Real, jer je Ronaldu nedostajalo tri pogotka da dostigne Raula na prvom mjestu najboljih strijelaca u povijesti Lige prvaka. Ipak, nije mu krenulo najbolje, a nije da se nije trudio, cijeli susret je samo gledao kako zabiti pogodak. No Ludogorec je prvi zabio, preko Marcelinha već u šestoj minutu. Potom je Stojanov u desetoj obranio Ronaldu kazneni udarac, zatim je u 13. minuti sudac poništio pogodak Portugalca zbog zaleđa i u 24. ipak Ronaldo zabija iz drugog kaznenog udarca. Ali, bio je Stojanov i na toj lopti.

U nastavku je Real pritisnuo, svim su silama željeli slomiti Bugare, ali nisu se dali, čak su prijetili iz kontri. No u 77. minuti Benzema je riješio pitanje pobjednika i tako se prvak Europe provukao na teškom gostovanju. Šteta za Ludogorec, prosuli su dva boda u Liverpoolu i imali Real u šaci, samo da su imali malo sreće. No protiv Steaue su vjerojatno sve potrošili.

Malmo je pak u tvrdoj utakmici pogotkom Rosenberga u 42. i 82. minuti došao do sva tri boda i time poništio grčkom prvaku veliku pobjedu protiv madridskog Atletica u prvom kolu. Sve u svemu, nikome neće biti ni najmanje lako protiv švedskog prvaka.

U skupini B je još jednom razočarao Liverpool, ali ovaj se put nije izvukao na kraju, Basel je slavio sa 1:0! Nadajmo se da će u sljedeća dva susreta, u kojima Redse čeka veliki Real pokazati bolju igru jer u suprotnom mogli dovesti prolaz skupine u pitanje. Nakon ždrijeba mislilo da će se Liverpool prošetati do osmine finala.

A u skupini D je sve nekako došlo na svoje, Arsenal je uvjerljivo svladao Galatasaray, a Borussia je pobjedom prošla kroz teško gostovanje u Belgiji. Time je počelo odvajanje, a već nakon sljedeća dva kola i pitanje putnika u osminu finala trebalo bi biti riješeno jer Arsenal igra s Anderlechtom, a Borussia s Galatasarayjem. Topnicima će biti problem što je crveni karton dobio Szczesny i neće imati pravo nastupa u Belgiji.

SKUPINA A:

Atletico Madrid - Juventus 1:0 (Arda Turan 75')
Malmo - Olympiakos 2:0 (Rosenberg 42', 82')

SKUPINA B:

Basel - Liverpool 1:0 (Streller 54')
Ludogorec - Real Madrid 1:2 (Marcelinho 6'/Ronaldo (p) 24', Benzema 77')

SKUPINA C:

Bayer - Benfica 3:1 (Kiessling 25', Heung-Min So 34', Calhanoglu (p) 64'/Salvio 62')
Zenit - Monaco 0:0

SKUPINA D:

Anderlecht - Borussia 0:3 (Immobile 4', Ramos 69', 79')
Arsenal - Galatasaray 4:1 (Welbeck 23', 30', 52', Sanchez 41'/Yilmaz 64')

>> Arda Turan presudio Juventusu u žestokom okršaju na Vicente Calderonu

Komentara 4

Avatar cluesblues
cluesblues
23:13 01.10.2014.

real se svake sezone sporo zahuktava u lp, a ovi ludogorci su stvarno igrali ko u transu i k tome imaju odlicnu ekipu (eto kaj znaci prvi trener) - uz bolje sudjenje mogal je ludogorec barem do boda….

Avatar comandante
comandante
08:04 02.10.2014.

Opet kiks Lovrena, nevjerojatno kako je čovjek nekoncetriran, uništit će im sezonu

ST
strsljen2013
08:28 02.10.2014.

Bravo za Real. S tim sastavom i njegovom "težinom" za očekivati je bilo malo jači trening i 5 i više golova u protivničkoj mreži. Najviše čestitam "manageru" reala, maestralan je, zna čovjek kako na kladionicama zaraditi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije