Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOVAČIĆU 90 MINUTA

Real iščupao pobjedu protiv Athletica i vratio se na vrh

Real - Bilbao
Foto: Reuters
1/8
Autori: Vecernji.hr, Hina
23.10.2016.
u 22:44

Real je na vrhu La Lige, s bodom više od Seville, dva od Barcelone i Villarreala i tri od Atletica

Iščupao je madridski Real pobjedu na kišnom Santiago Bernabeuu 2:1 protiv Athletica, te je na vrhu La Lige, s bodom više od Seville, dva od Barcelone i Villarreala i tri od Atletica. Ali kako je gusto bilo, strepio je Real do zadnjih sekundi, piše Goal.

Inače, Real je ušao u posljednju utakmicu nogometnog vikenda u Španjolskoj s 23 susreta u nizu bez poraza, te 22 pobjede u 28 ligaških utakmica po Zidaneom, uz jedan jedini poraz, što je 78,5 posto pobjeda. 

Tako je Zidane ušao u ovo kolo kao drugi najuspješniji trener u Realovoj povijesti, nakon Manuela Pellegrinija (81,5 posto pobjeda), ispred Carla Ancelottija (75%) i Josea Mourinha (76,3%).

Prvi put ove sezone Zidane je na teren izveo sastav koji je već počeo jednu utakmicu ranije! Naime, 11 igrača koji se suprotstavilo Athleticu igralo je i protiv Betisa u pobjedi 6:2.

A u sedmoj je Benzema zabio za 1:0! Isco je uspio jedva iskontrolirati loptu nakon drugog dodavanja Marcela, te dao povratnu u sredinu, gdje je Francuz bio spreman.

U 27. minuti gosti su izjednačili prvom golom sezone Sabina Merina. Nakon 'flipera' po skliskom terenu, Merino je dočekao povratnu loptu na sredini i s desetak metara pogodio.

Da bi u 83. minuti ipak Morata, taj zlatni džoker, koji je zamijenio Benzemu u 74. minuti, ugurao loptu u mrežu za 2:1! Iraizoz mu je obranio prvi udarac, ali uspio je Alvaro ugurati odbijanac.

Mateo Kovačić odradio je svih 90 minuta za Real.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Roma se probila na drugo mjesto

U zadnjem dvoboju 9. kola Talijanske lige Roma je na Olimpicu pobijedila Palermo s 4:1 i probila se na drugo mjesto ljestvice.  

Pogotke su za Romu polučili Saleh (31), Paredes (51),  Džeko (68) i El Shaarawy (82), dok je strijelac za Sicilijance bio Quaison (80). Vrata Palerma branio je hrvatski golman Josip Posavec

Ranije su Bologna i Sassuolo odigrali 1:1. Poveli su domaćini preko Verdija (10), a za goste je izjednačio Matri (87).  

Na ljestvici vodi Juventus s 21 bodom, Roma i Milan imaju po 19, Napoli 17, a Torino i Lazio 15. 

Francuski derbi bez golova

U najvećem francuskom derbiju u nedjelju je Paris Saint Germain na svom terenu protiv Marseillea odigrao 0:0.

Momčad Nice, koja je dobila kineske vlasnike, upisala je petu uzastopnu pobjedu, budući da je u 10. kolu francuskog prvenstva u gostima svladala Metz sa 4:2. Trostruki strijelac za Nicu bio je Alassane Plea (12, 38-pen, 84), a jedan gol dodao je Wylan Cyprien (90+2).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije