Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TEŠKI DANI

Real će bez Luke po svjetski naslov

16.11.2014., Milano, stadion San Siro - Kvalifikacijska utakmica Italija - Hrvatska za odlazak na Europsko prvenstvo. Ozlijedjeni Luka Modric izlazi iz igre. Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
18.11.2014.
u 08:00

Modrić je vjerojatno u Milanu odigrao svoju posljednju utakmicu ove godine

Nakon Nizozemca Daleya Blinda iz Manchester Uniteda, kojemu su na utakmici protiv Letonije popucali križni ligamenti koljena, Luka Modrić druga je najzvučnija žrtva europskih kvalifikacija.

Nasreću, s neusporedivo lakšom dijagnozom od Blindove, jer Luku čekaju najviše dva mjeseca stanke, dok je za nesretnog Nizozemca možda okončana cijela sezona. Naš Luka tek u Madridu čeka ishod pregleda da bi doznao razmjere štete nastale zbog jednog prenaglog pokreta na San Siru.

Šok i razočaranje

Dr. Boris Nemec bio je uz Luku Modrića u jednoj od najtužnijih noći njegove karijere. Tvrdi da je Luka bio utučen, neutješan...

– Najprije ga je strašno pogodilo što je morao izaći iz igre, a najveći šok i razočaranje za njega bilo je saznanje koliko bi dugo mogla potrajati stanka. Na žalost, i mi koji ga dugo poznajemo bili smo iznenađeni ovom ozljedom, jer Luka nije igrač koji se tako često ozljeđuje. Za njega je ovo posve nova situacija – kazao je dr. Nemec.

Modrić je, podsjetimo, osjetio bol u predjelu kvadricepsa i nakratko uz bolnu grimasu zastao za vrijeme igre. Odmah potom instinktivno je pokušao potrčati za jednim talijanskim igračem i potom se nemoćno srušio na travnjak. Vidjelo se pri izlasku s travnjaka da je bio na rubu suza...

– Što je prouzročilo ozljedu? Pucanje mišića često povezujemo s pretjeranim naprezanjem, premda to nije jedini razlog takvoj vrsti ozljeda – dodao je Nemec, koji iščekuje Lukino javljanje iz Madrida s najnovijim informacijama o stanju mišića.

Naravno da će Lukine brojke sugerirati samo užasan zamor materijala i dati za pravo Nemecovoj teoriji da je Realova zvijezda "izraubana". Naime, Modrić je od početka prošle sezone za Real Madrid i hrvatsku reprezentaciju nanizao čak 82 nastupa, od toga barem 80 posto žestokih, natjecateljskih utakmica, u kojima je potrošnja bila maksimalna. Negdje je jednostavno morao puknuti...

Sjećanje na Bowyera

Real Madrid tako će najvjerojatnije do kraja godine biti bez ključnog igrača veznog reda, a ozlijeđenom Luki bit će, među ostalim, uskraćeno sudjelovanje na klupskom SP-u u Maroku. Taj trofej prošle godine osvojio je Mario Mandžukić s Bayernom.

Ako je Modriću utjeha, barem neće propustiti nijednu utakmicu reprezentacije, kao kad se prvi put teško ozlijedio na ljeto 2009., kada ga je u dresu Tottenhama "poderao" mesar Lee Bowyer iz Birminghama i slomio mu fibulu. Luka je tada pauzirao od kraja kolovoza do sredine prosinca i propustio ogled s Englezima na Wembleyu (1:5), ali i glasoviti teambuilding vatrenih u Funtani.

>> Kroos: Šteta zbog Modrićeve ozljede, bio je u odličnoj formi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije