Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TKO JE U PRAVU

Mamić tvrdi da ga nitko nije tražio da se vrati u Hrvatsku, Ostojić ga demantira

Zdravko Mamić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/9
02.07.2015.
u 20:45

– Policija je zvala Mamića i rekla mu da se vrati. No, on je izrijekom odbio doći. Napravio je to na sugestiju svoje odvjetnice – rekao je ministar Ranko Ostojić u Dnevniku Nove TV

– Mene nitko nije tražio da se vratim u Hrvatsku, iako sam ja to spreman učiniti – kazao je Zdravko Mamić, dok se iz Slovenije obraćao medijima, pojašnjavajući pri tome kako nije počinio ništa od onog za što ga policija i USKOK sumnjiče.

No tu njegovu izjavu nekoliko sati kasnije demantirao je Ranko Ostojić, ministar  unutarnjih poslova, koji je za Dnevnik Nove TV kazao kako je policija tijekom četvrtaka u dva navrata zvala Mamića.

– Policija, prema zakonu, nekog može  i telefonom pozvati da dođe na razgovor. Prema informacijama koje ja imam iz Ravnateljstva policije, Mamića su zvali dva puta, ujutro i u 15.55. On je oba puta kazao da se neće vratiti. Što znači da su netočne njegove tvrdnje da ga nitko nije tražio da se vrati u Hrvatsku – kazao je Ostojić za Novu TV.

– S obzirom na to da je Jadranka Sloković, Mamićeva braniteljica ranije novinarima rekla da se Mamić iz Slovenije ne misli vraćati prije nedjelje, odnosno da se ranije može vratiti ako ga netko zove, bit će zanimljivo pratiti daljnji razvoj situacije. Naime, očito je da je Mamić u Sloveniji odlučio čekati što će se dalje dogoditi, a razvoj situacije u bilo kojem slučaju teško može biti povoljan  za njega. Jer nekada se mora vratiti u Hrvatsku, a tada će ga policija vjerojatno dočekati i odvesti na obavijesni razgovor. Nakon tog razgovora će mu priopćiti je li uhićen ili nije. Bude li uhićen, slijedi mu ispitivanje na USKOK-u, koji će vjerojatno sljedećih dana donijeti rješenje o provođenju istrage nad Mamićem i ostalima.

Poslije ispitivanja na USKOK-u, tužiteljstvo će odlučiti hoće li za Mamića i ostale tražiti određivanje istražnog zatvora, a o tom eventualnom zahtjevu odlučivati će sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda. U slučaju da Mamić do daljnjeg  ostane u Sloveniji, a USKOK pokrene istragu i zatraži da mu se odredi istražni zatvor, gotovo sigurno bi se tražilo i raspisivanje Europskog uhidbenog naloga. U takvom scenariju, Mamić bi temeljem EUN-a, mogao biti uhićen i u Sloveniji te izručen Hrvatskoj.

>> Počet ću se baviti politikom, mogao bih biti predsjednik ili premijer

>> Mamić će se vratiti u Hrvatsku čim se to od njega zatraži

Komentara 135

DU
Deleted user
21:31 02.07.2015.

Koliko je Babić dobio za utaju poreza? Koliko Pavić?

KA
karambita
20:29 02.07.2015.

Usvim normalnim drzavama se okrivljenom uruci pismo kad da se javi i gdje da se javi. Sad ne razumijem kako su Mamica zvali da se vrati? Nesto tu smrdi.

Avatar Titanov sin
Titanov sin
20:36 02.07.2015.

Ovu vladu ću svakako pamtiti po uhićenjima , progonu mladih , padu društvenog standarda , rastu nezaposlenih i po tome da se Hrvat mora sramiti svoje domovine . Mamić ako je kriv , kazna i to je to . Nee znam da li će uhićenjem Mamića Milanće nahraniti gladan narod .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije