Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RANKO OSTOJIĆ:

Ako se braća Mamić ne odazovu, može biti izdan europski uhidbeni nalog

Zdravko i Zoran Mamić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
02.07.2015.
u 12:51

''Samostalni sektor za porezne prijevare Ministarstva financija podnio je kazneno prijavu i na osnovi toga USKOK i PNUSKOK provode hitne izvidne radnje.''

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić osvrnuo se danas na informaciju da policija pretražuje kuće braće Mamić.

– Samostalni sektor za porezne prijevare Ministarstva financija podnio je kaznenu prijavu i na osnovi toga USKOK i PNUSKOK provode hitne izvidne radnje – kazao je Ostojić, a na pitanje što se traži, dodao je da će "naći sve što treba".

S obzirom na to da su braća Mamić na pripremama u Sloveniji, novinare je zanimalo hoće li policija čekati da se vrate ili će raspisati europski uhidbeni nalog?

– Ja ne bih o tome nagađao. U svakom slučaju, osoba koja je pozvana treba se tom pozivu odazvati što prije. Ako to ne napravi, onda će na prijedlog državnog odvjetnika sudac istrage vjerojatno zatražiti europski uhidbeni nalog – objasnio je Ostojić.

Ministar uprave Arsen Bauk komentirao je pak činjenicu da su braća Mamić HDZ-ovi donatori.

– Oni su donatori, to je transparentno objavljeno i nema daljnjih koraka oko toga. Tu s pravne strane nije ništa sporno. Naravno, politički se uvijek onima koji primaju takvu donaciju može prigovoriti. Ali to je bio slučaj s nekim drugim slučajem – kazao je Bauk, a na pitanje je li ovaj potez policije "isušivanje močvare", kako je to nekoć najavljivao bivši ministar Željko Jovanović, odgovorio je da ne želi "te metafore koristiti u slučaju pravosudnih kaznenih postupaka".

– To je više metafora za političku arenu jer, kada to dođe do pravosudnih tijela i represivnih aparata, onda je bolje da se političari suzdrže od davanja metaforičkih formulacija – zaključio je Bauk prije sjednice Vlade.

>> Policija pretražuje kuće braće Mamić zbog utaje poreza: 'Ne mislite valjda da će bježati?'

>> Željko Jovanović uz veliki osmijeh svima u Saboru pokazao što se događa s Mamićima

>> Mamić: Moji su ispadi posljedica nemoći kad civilizirani način ne ide

>> Mamić na policiji: Nemam službene dosjee, to su moje bilješke

Komentara 51

Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
13:13 02.07.2015.

O imunološkom ni slovca, nevjerovatno je kako narodu sapunaju oči sa ovakvim kobajagi spektakularnim akcijama, strpićemo se još par mjeseci a onda drž te gaće pioniri...

Avatar petrolio
petrolio
13:14 02.07.2015.

SDP-ejci, što više gazite i ponižavate hrvatski narod, to ćete lošije proći na izborima!

OL
olrajt
13:12 02.07.2015.

...Mamići će se sigurno odazvati,a SDP si je zabio još jedan autogol!....primitivizam je ono smijuljenje Jovanovića i hodanje s mobitelom po saboru!....fuuuuj !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije