Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uoči el clasica

Rakitić: Nije mi problem obavljati 'prljavi' posao na terenu

ivan rakitić
Foto: UESyndication/PIXSELL
1/3
23.10.2014.
u 17:45

Užitak je igrati s Messijem te raditi na terenu da bi on imao više slobode u igri, kaže hrvatski veznjak

Ivan Rakitić sudjelovao je ovog utorka svih 90 minuta u pobjedi nad Ajaxom, a sada njegovu Barcelonu očekuje veliki okršaj s Real Madridom u španjolskom prvenstvu. Hrvatski veznjak najavio je El Clasico za španjolske medije.

– Još kao dječak sanjao sam o El Clasicu, a sada san postaje stvarnost. Znam kako je igrati derbije, igrao sam za Sevillu protiv Betisa. Naravno da pritisak postoji, no pripremat ću se kao i za svaku drugu utakmicu. Ove sezone želimo napraviti velike stvari, a među njima je i pobjeda u ovoj utakmici – rekao je Raketa i osvrnuo se na poziciju u momčadi koju mu je namijenio trener Luis Enrique.

– Ovo je malo drugačija pozicija od one koju sam igrao u Sevilli, ali nije mi problem obavljati "prljavi" posao. Igrao sam to i u reprezentaciji, a ponekad i u Sevilli.

Foto: Reuters/PIXSELL

Pohvalio je i suigrača iz reprezentacije, Luku Modrića, koji će u derbiju biti na suprotnoj strani.

– Luka je važan igrač kluba i reprezentacije. Sjajna je osoba, sedam ili osam godina smo u reprezentaciji i imamo odličan odnos. Stalno smo u kontaktu. Užitak je igrati s njim, a velika je stvar što će Hrvatska u El Clasicu imati dvojicu predstavnika.

Spomenuo je i dva igrača koji će sigurno obilježiti ogled Barcelone i Reala – Messija i Ronalda.

– Vjerojatno više nikada neće postojati igrač kao Messi. Najbolji je na svijetu svih vremena i užitak je igrati s njim te raditi na terenu da bi on imao više slobode u igri. Ronaldo je također sjajan, no vjerujem da ga možemo zaustaviti. Ali nije Real samo Ronaldo, imaju oni mnogo odličnih igrača – zaključio je Rakitić.

>>Barcelona rutinski slomila Kopljanike. Messi dostigao Ronalda, Rakitiću svih 90 minuta

>>Real ima bolji vezni red od Barcelone, tu su Modrić, Kroos, James...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije