Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
katalonci slavili 3:2

Barcelona u polufinalu, Atletico završio sa 9 igrača! Rakitić inicirao autogol Mirande

Atletico - Barcelona
Foto: Reuters/Pixsell
1/6
28.01.2015.
u 23:15

Ivan Rakitić je vrlo dobro igrao do 70. minute kad ga je zamijenio Rafinha dok trener Simeone nije dao priliku Mariju Mandžukiću.

Barcelona je slavila u uzbudljivoj utakmici na Vicente Calderonu protiv Atletico Madrida (3:2) i izborila nastup u polufinalu Kupa kralja (ukupno 4:2). No, u prvih 30-ak minuta nije se dao naslutiti takav završetak. Zapravo bilo je to ludih 45 minuta koje su obilovale preokretima.

Naime, već nakon 38 sekundi, nakon pogrešnog ispucavanja Mascherana, Fernando Torres precizno je zatresao Ter Stegenovu mrežu šokiravši Katalonce. Još se domaći navijači nisu pribrali od ushićenja, a Neymar je poravnao rezultat (u 9. minuti).

Nedugo potom Atletico je ponovno vodio. Juanfran izborio je jedanaesterac u 31. minuti. Gurnuo je loptu kroz noge Mascheranu na rubu kaznenog prostora i pao. Kontakt je bio izvan šesnaesterca, no sudac je dosudio najstrožu kaznu! Raul Garcia bio je siguran realizator s bijele točke.

Foto: Reuters/Pixsell

A onda uslijedio je preokret Barce u samo tri minute. Prvo je u 38. minuti Miranda pogodio vlastitu mrežu nakon kornera kojeg je izveo Rakitić. Neymar je u 41. minuti postigao svoj drugi pogodak. Bila je to brza akcija koju je povukao Messi, a dodavač je bio Alba. Zanimljivo, domaći su tražili jedanaesterac prije te akcije jer je Griezmann pogodio Albu u ruku. Neymaru je to bio peti pogodak Atleticu, a madridskoj momčadi postigao je najviše pogodaka od dolaska u ponos Katalonije.

Kada je po svršetku prvog poluvremena pri odlasku s igrališta domaći sastav ostao bez isključenog Gabija bilo je jasno kako neće vidjeti polufinale. Atleticov veznjak sukobio se s gostujućim igračima i dobio drugi žuti karton. Madridska momčad susret je završila s devet igrača jer je drugi žuti karton u 84. minuti dobio i Mario Suarez nagazivši Messija.

Ivan Rakitić je vrlo dobro igrao do 70. minute kad ga je zamijenio Rafinha dok trener Simeone nije uvrstio u početni sastav Marija Mandžukića, a kada je uvidio kako nema izgleda za prolazak njegove momčadi odlučio ga je poštedjeti nastupa.

A još dvije neobične situacije obilježile su utakmicu. Prvo je pomoćni sudac udario Jordija Albu zastavicom. Lijevi bočni Barcelone pokušao je zaobići suca, a kako on nije vidio što mu se događa iza leđa, zamahnuo je zastavicom i udario Albu po glavi. Nogometaš je odmah pao na pod, no ubrzo se pribrao.

Posebno je bizaran bio trenutak iz 48. minute. Atleticov Turčin, Arda Turan, gađao je kopačkom linijskog suca i dobio samo žuti karton! Turčin je izgubio živce nakon duela s Rakitićem i Alvesom taživši faul, no sudac ga nije dosudio.

Dodajmo kako je Barcelona spretno i sretno stigla do pobjede (1:0) u prvoj četvrtfinalnoj utakmici na Nou Campu. Vratar Jan Oblak obranio je Lionelu Messiju u 85. minuti jedanaesterac, ali lopta se odbila do Argentinca, a on ju je pospremio u mrežu.

Katalonska momčad definitivno ne odgovara Atleticu jer Madriđani ne znaju za pobjedu u posljednjih 16 dvoboja, a Barca je slavila i u sva tri ogleda u posljednjih 17 dana.

Rakitićeva momčad u polufinalu će igrati protiv boljeg iz ogleda Villarreala i Sammirova Getafea.

>>Ovo sigurno niste vidjeli - pomoćni sudac zastavicom udario igrača

>>Arda Turan izgubio kontrolu i kopačkom gađao pomoćnog suca!

>>Torres nije bolji, Mandžo bi trebao igrati protiv Barcelone

Komentara 7

BR
BRANITELJ69
22:27 28.01.2015.

Odlicna utakmica

MA
MagnusJohnson
00:12 29.01.2015.

Ostavio Simeone Mandžukića na klupi i vidjelo se....momčad je izgubila ekstra obrambenog igrača u svim dijelovima terena. Torres je zabio lijepi gol, ali ga se nije vidjelo. Kao da ga nije niti zabio.

Avatar AlenkaBratušek
AlenkaBratušek
21:36 28.01.2015.

Gledam utakmicu i na to da se vratio Torres mogu samo reći ..da nije dao gol nebi se ni znalo da je na terenu.Nism inače ljubitelj Manđe!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije