Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZBOR NOGOMETAŠA

Raketa zakinut, nije ni među 55 najboljih igrača

Rakitić
Foto: German Parga/UESyndication/PIXSELL
15.01.2015.
u 10:25

Najmanje članova Nogometnog sindikata u Hrvatskoj ligi ima NK Zagreb. Samo trojicu, i žele ostati anonimni...

Luka Modrić, izabran u drugu najjaču svjetsku momčad, jedini je hrvatski nogometaš među čak 55 najboljih u prošloj godini u izboru više od 23.000 nogometaša širom svijeta, članova organizacije FiFPro. Od Hrvata najviše je zakinut sjajni Ivan Rakitić, kapetan osvajača Europske lige i najbolji igrač dramatičnoga finala Sevilla - Benfica.

Evo popisa svih pet momčadi u izboru FIFProa:

Idealna momčad: Neuer - Lahm, Sergio Ramos, Thiago Silva, Luiz - Di Maria, Kroos, Iniesta - Ronaldo, Messi, Robben.

Pričuvna momčad: Courtois, Dani Alves, Hummels, Alaba, Marcelo - Yaya Toure, Modrić, Xabi Alonso - Neymar, Ibrahimović, Suarez.

Treća momčad: Casillas - Pepe, Pique, Kompany, Alba - Pirlo, Xavi, Pogba - Bale, Diego Costa, Müller.

Četvrta momčad: Buffon - Ivanović, Godin, Boateng, Mascherano - James, Schweinsteiger, Hazard - Benzema, Lewandowski, Agüero.

Peta momčad: Bravo - Carvajal, Filipe Luis, Varane, Zabaleta - Fabregas, Vidal, Özil - Reus, Ribery, Rooney.

Raketi barem mala utjeha može biti to što su ga hrvatski članovi Nogometnog sindikata izabrali u svoju idealnu momčad godine. Glasovalo ih je 323 iz prve i druge hrvatske lige i Ivana Rakitića svrstali na 11. mjesto u poretku najboljih. Na prvo mjesto stavili su Ronalda (272 glasa), drugi je Messi (244), a treći - Modrić (236).

Inače, Nogometni sindikat u Hrvatskoj ima više od 500 članova, a najmanje ih ima u NK Zagreb, samo - trojicu! Nismo uspjeli dobiti njihova imena jer iz nekog razloga inzistiraju na anonimnosti...

>>Hrvati u derbiju: Rakitić bolji u zraku od Mandže, ali među najlošijim dodavačima?!

Komentara 2

BL
Blender
11:54 15.01.2015.

Dojadili ste mi vec sa izborom nogometasa. Koliko ih ima u jednoj godini??? Sve to vrijedi malo paznje!!!

Avatar nula
nula
12:09 15.01.2015.

Ne brinite za Raketu .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije