Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DVA HRVATA ZA 50 MIL €

Raketa je otišao u Barcu, Mandžu želi Monaco...

Ivan Rakitić i Mario Mandžukić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
01.07.2014.
u 12:30

Mandžu želi Monaco kako bi stvorio tercet iz snova Falcao - Rodriguez – Mandžukić.

Sezona iz snova, to je bio moto Ivana Rakitića. Uzeo je Europsku ligu, briljirao u dresu Seville, potpisao petogodišnji ugovor s Barcelonom... Sve je bilo kao iz najluđih snova osim Svjetskog prvenstva. Tamo ga je Niko Kovač pretvorio u defenzivca, dao mu kramp kojim je trebao zaustaviti protivničke napade...

Gotovo da mu je zabranio prelaziti centar. Tek jednom je bio pravi Rakitić, onda kad je sve bilo gotovo protiv Meksika, pa se Ivan valjda oglušio na trenerove zadatke. Sjećate se one pete za Perišićev gol. To je bio pravi Ivan Rakitić, onaj zbog kojeg je Barcelona platila odštetu od 18 milijuna eura i njemu dala petogodišnji ugovor od četiri milijuna eura po sezoni. Usto, Sevillu još čeka tri milijuna eura bonusa. Rakitić je označen kao jedan od igrača koji Barceloni trebaju vratiti stari sjaj, plemenitost u veznoj liniji. Naš Ivan planiran je kao igrač koji će "trpati" loptama Lea Messija.

Teško je bilo Rakitiću oprostiti se od Seville u kojoj se nastanio, oženio, osjeća se kao pravi Andalužanin.

– Ovo nije zbogom, ovo je doviđenja – kazao je Rakitić na oproštaju s klubom u kojem je odigrao tek 149 utakmica, ali uspio je sebi priskrbiti status legende.

Uostalom, dobio je kapetansku vrpcu, a to dovoljno kazuje o njegovu karakteru, o onome što je značio za Sevillu.

Raketa se odmara u Splitu

Sevilla ga je pustila teška srca, a u Barceloni su ga jedva dočekali. Obilazak kluba za upoznavanje sa slavom Barcelone, pa liječnički pregledi, svečano potpisivanje ugovora... U Barceloni su ga dočekali kao veliku zvijezda, kakva i jest, taj skromni mladić iz Sikirevaca koji je svoje prve korake načinio u Švicarskoj.

A za desetak dana Rakitić će prema Splitu u kojem se također udomaćio. Čekaju ga brojni prijatelji, desetak dana odmora uoči sezone velikih izazova.

Rakitić je od Barcelone dobio produženi odmor, na pripremama za novu sezonu mora se pojaviti 24. srpnja.

Rakitić slavi svoje velike dane, a pred drugim zlatnikom kockastih, Marijom Mandžukićem, tek su dani kada treba riješiti pitanje svog novog kluba. Jedan od najboljih svjetskih napadača u srijedu ili četvrtak, tako je najavio njegov zastupnik Ivan Cvjetković, trebao bi dati naznake u kojem će klubu nastaviti karijeru. Ono što je sigurno, iz Bayerna odlazi, Pep Guardiola procijenio je da je njegov forte Robert Lewandowski.

Cijena oko 30 milijuna eura

Ali, nikada se ne zna, Mandžukić ima važeći ugovor s Bayernom i ako se ne nađe "pristojna udavača", spremna izdvojiti 25-30 milijuna eura odštete, možda u Münchenu bude i dalje primao plaću, i to za neigranje. Naravno, to je zadnja opcija, za Mandžukićeve kvalitete vlada veliki interes. Inter je najozbiljniji kandidat, ali teško talijanski klubovi mogu odraditi transfer viši od 20 milijuna eura. Tako se Juventus okrenuo prema Morati iz Reala. Možda bi Inter kalkulirao s nekim posudbama i slično pa da nekako privoli Bayern i Mandžukića na veliki posao. Odštetu za Super Marija sigurno mogu platiti Real i Barcelona, ali Karim Benzema je produžio ugovor u Madridu, a na Nou Campu vjeruju u napadački tandem Messi – Neymar. Premda bi im jedan super špic dobro došao.

I Arsenalov šef Arsene Wenger također iznimno cijeni našeg napadača, želi ga dovesti. Jedno je sigurno, Mandžukić mora ići u neki od top klubova, to je njegov nivo, a kao favorit iz prikrajka mogao bi se naći Monaco. Klub iz Kneževine želi srušiti PSG, imaju Falcaa i otkriće SP-a Jamesa Rodrigueza. Falcao – Mandžukić u špici, iza njih James, od te napadačke formacije tresla bi se Europa.

>> Rakitić je i službeno igrač Barcelone, nosit će broj 4!

Komentara 3

G8
gimli_8
13:42 01.07.2014.

Mandži bi stilom igre odgovarao Arsenal bolje od ostalih. Na drugom mjestu Chelsea, koji je i jača ekipa i možda interesantniji izbor. Europa se neće tresti pred Monacovim napadom, jer je Falcao već Realov, Jamesa neće zadržati, a Mandžo će ići u veći klub. Zasad im se trese samo obrana, zato im nisu uspjeli planovi prošle sezone.

MU
muh
12:47 01.07.2014.

Izgleda da ga niko neče a to nije čudno jer kako se ponašao u Bayernu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije