Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Počinju prvenstva

Raketa i Mandžo brane naslove, Luka i Perišić napadaju

Ivan Rakitić
Foto: Reuters
1/6
20.08.2016.
u 16:50

Kao najveći konkurent Juventusu još uvijek figurira Inter, također na hrvatski pogon, u liku razorno moćnoga Omišanina Ivana Perišića. Iznad imena Marcela Brozovića još uvijek lebdi upitnik.

Ovoga vikenda počinje nova hrvatska utrka utroje za naslov španjolskog prvaka, kao i ‘mali HNL’ na Apenininima gdje će svakoga vikenda defilirati barem dvadesetak hrvatskih nogometaša. Više Hrvata u talijanskoj Seriji A nego u rosterima Dinama, Hajduka i Rijeke...

Utrka utroje u Primeri odnosi se na novo poglavlje epskoga nadmetanja Ivana Rakitića te Luke Modrića i Matea Kovačića, odnosno Barce i Real Madrida, dok će im računicu pokušati pokvariti Modrićev ‘zemo’, Zadranin Šime Vrsaljko, nova uzdanica madridskog Atletica. Rakitić, dvostruki uzastopni prvak, kreće u ovaj maraton od 38 kola s bolje pozicije od Luke, grandioznoga nogometaša koji u četiri madridske godine još nije okićen naslovom španjolskog prvaka. Zadnji naslov Real Madridu donio je Jose Mourinho još 2012., a poraze u uzbudljivim završnicama protiv Atletica i Barcelone morali su potpisati Ancelotti i Zidane.

Kelava samo statist

Od hrvatskih nogometaša u Primeri značajniju bi rolu još trebao imati Duje Čop u Sportingu, dok je Ivan Kelava u Granadi na žalost samo statist.

Najznačajniji Hrvat u talijanskoj Seriji A još je uvijek Mario Mandžukić, branitelj naslova s Juventusom, centarfor čiju poziciju nije poljuljao ni dolazak skupocjenogog Gonzala Higuaina iz Napolija. Dapače, naš reprezentativac u ovom je trenutku u prednosti ispred bucmastoga gauča, koji će još neko vrijeme morati poraditi na dotjerivanju linije. Zanimljivo, Higuain još nikada nije postigao pogodak u prvoj utakmici sezone u Italiji pa se njegov izostanak protiv Fiorentine i ne čini golemim hendikepom za Torineze.

Higuainovo usporeno priključivanje dat će priliku i debitantu u Italiji Marku Pjaci, tajnom oružju trenera Allegrija u novoj sezoni. Igrač za kojeg je plaćeno čak 23 milijuna eura imat će prostora za dokazivanje.

Napolitanci čekaju Roga

Kao najveći konkurent Juventusu još uvijek figurira Inter, također na hrvatski pogon, u liku razorno moćnoga Omišanina Ivana Perišića. Iznad imena Marcela Brozovića još uvijek lebdi upitnik. Njegov transfer vjerojatno je pitanje dana, no Juventus će se još morati pomučiti da bi otoplio stav Intera da ne želi pojačavati konkurenciju. Iz drugoga plana u igru za naslov prvaka mogao bi se priključiti i Napoli, čije najveće pojačanje tek treba stići pod Vezuv – Marko Rog. Napolitanci naslov prvaka čekaju još od 1990. ili Maradonine ere.

Sa simpatijama ćemo u Italiji ove sezone pratiti i Genou, na čijoj klupi sjedi Splićanin Ivan Jurić, prvi naš trener u Seriji A nakon 1985. kada je Tomislav Ivić vodio Avellino. Osim spomenutih vedeta reprezentacije, u talijanskim klubovima raspoređeni su još ovi Hrvati: Strinić, Radošević (Napoli), Bagadur, Badelj, N. Kalinić, Milić (Fiorentina), Bubnjić, Balić, Perica (Udinese), Pavlović, Budimir (Sampdoria), Pajač (Cagliari), Posavec, Jajalo (Palermo), Župarić, Murić (Pescara).

Talijanski klubovi dosad su u prijelaznom roku potrošili 690 milijuna eura, čak 423 milijuna eura više nego španjolski. No, iako Talijani sumanuto troše, poput Juventusa ili Intera, najbolji svjetski igrači i dalje u širokom luku zaobilaze Čizmu i utočišta radije pronalaze u Španjolskoj i Engleskoj.

Barcelona – Betis subota, 18.15

Granada – Villarreal subota, 20.15

Sevilla – Espanyol subota, 22.15

Sporting – Athletic nedjelja, 18.15

Real Sociedad – Real Madrid nedjelja, 20.15

Atletico – Alaves nedjelja, 22.15

Celta – Leganes ponedjeljak, 20.00

Valencia – Las Palmas ponedjeljak, 22.00

Napomena: Sve utakmice španjolske lige prenosi Sportklub, a talijanske Arenasport

Roma – Udinese subota, 18.00

Juventus – Fiorentina subota, 20.45

Milan – Torino nedjelja, 18.00

Atalanta – Lazio nedjelja, 20.45

Bologna – Crotone nedjelja, 20.45

Chievo – Inter nedjelja, 20.45

Empoli – Sampdoria nedjelja, 20.45

Genoa – Cagliari nedjelja, 20.45

Palermo – Sassuolo nedjelja, 20.45

Pescara – Napoli nedjelja, 20.45

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije