Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LAKA POBJEDA

Rijeka dominirala protiv Istre, Pamić se zapitao jesu li njegovi nogometaši uopće igrali

Rijeka
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/8
26.04.2015.
u 22:01

'Ne znam što reći nakon ovakve utakmice? Pitam se jesmo li uopće bili u utakmici?', pitao se Pamić nakon 0:3

Nogometaši Rijeke ostvarili su uvjerljivu pobjedu protiv Istre, pobijedivši rezultatom 3:0. Iako je Istra u pojedinim razdobljima izgledala kao dostojan protivnik, u riječkoj momčadi bilo je nekoliko raspoloženih igrača, koji su lakoćom kaznili protivničke pogreške.

- Ne znam što reći nakon ovakve utakmice? Pitam se jesmo li uopće bili u utakmici? - postavio je Igor Pamić retoričko pitanje na koje ni jedan trener, koji se želi nadigravati protiv bolje momčadi, ne može odgovor pronaći u taktici. Pamić nije iznenadio plitkim rasporedom nego visoko podignutom zadnjom linijom čime je na početku utakmice povremeno otežavao domaćinu protok lopte.

Ono što je bilo najvažnije Pamiću, Istra je prvih pola sata parirala snagom u duelima, trkom i agresivnošću. Keku nije bilo baš drago gledati kako u utakmici protiv Istre duele gube igrači, koji su prije nekoliko dana na istom igralištu nadjačali igrače Dinama. Međutim, Kek za razliku od Pamića ima igrače više klase. U 28. minuti, baš u razdoblju nešto poduzetnije igre gostiju, na kraju polukontre Sharbini je znalački podvalio loptu iza Pavlovićevih leđa, Tomasov je slijeva ušao u kazneni prostor i precizno pogodio suprotni kut - 1:0.

U 33. minuti Bradarić je lucidnošću upio nadmašiti Sharbinija tehnički perfektnim proigravanjem na postavljenu obranu gostiju. Loptu ubačenu iza leđa obrane u trku je pokupio pokretljivi Alex, Dreven nije uspio reagirati na snažno upućenu loptu iz prilično zatvorene pozicije - 2:0. Negdje kod ovakvih poteza prestaju priče o trenerskim taktikama i počinje priča o igračima zbog kojih nogomet privlači publiku na stadione. A Kantrida u utakmici protiv Istre baš i nije bila puna iako podrša sa zapada nije izostala...

- Mislim da je pjesma u drugom dijelu utakmice i veliki pljesak s tribina najbolja čestitka igračima za ono što su pokazali. Čestitam im na osvojenom drugom mjestu i na onome što su pružili, posebno kada su bili opušteni - kazao je trener Matjaž Kek, koji nije morao odgovarati ni na jedno novinarsko pitanje nakon utakmice.

Svima je sve bilo jasno! Igor Pamić ništa u rasporedu i pristupu nije mijenjao u nastavku, Istra je i dalje pokušavala stvoriti šansu kroz posjed lopte. U 56. minuti Sharbini je loptom od centra poslao Tomasova prema Drevenu, koji uspio skrenuti loptu. U 58. minuti Derven nije imao šanse, kada je Tomasov iz slobodnog udarca prebacio "živi zid" i postigao efektan pogodak - 3:0. Nakon toga Rijeka je potpuno preuzela kontrolu utakmice kroz opuštenu pas-igru koju su više prekidali aplauzi s tribina nego igrači Istre.

- Ne može se reći da moji igrači nisu htjeli, ali su na drugoj strani jednostavno stajali bolji igrači. Moramo ovu utakmicu izbrisati kao krpom i okrenuti se onome što nas čeka u preostalih šest kola - zaključio je Pamić. Do kraja utakmice Tomasov (73), Alex (75) i posebno Ajayi (88, 90+1) mogli lako promijeniti rezultat na semaforu. Istra ništa nije mogla promijeniti.

>> Pamić srušio Hajduk, Istri drama i velika tri boda na Drosini

Komentara 3

Avatar Pravi Hrvat
Pravi Hrvat
07:44 27.04.2015.

Dok je to sjajan europski trener Matjaž Kek HNK Rijeka če igrati vidnu ulugu u zapadno balkanskom nogometu.

Avatar germanikus
germanikus
15:52 27.04.2015.

EUJanez..odličan komnetar i skladu sa tvojom inteligencijom!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije