Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVE SE ZNA

Osijek ostao u ligi, Istra ide na Sesvete, a Lokomotiva u Europu!

Osijek
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/5
30.05.2015.
u 21:10

Lokomotiva je do 2:2 protiv Zadra stigla u četvrtoj minuti sudačke nadoknade, a Osijek se spasio u posljednje tri minute

Završila je Prva HNL i sve je poznato! Osijek se izvukao u posljednji tren kao i prošle sezone, Istra ide u dodatne kvalifikacije za ostanak protiv drugoplasiranog drugoligaša Sesveta i Lokomotiva je ipak izborila Europu.

Najmanje razloga za slavlje, osim Igora Pamića, svakako ima i Dražen Medić jer momčad Marka Pinčića izjednačila je udarcem s bijele točke doslovno u posljednjim sekundama te "uskratila" Zagrebu put u Europu. A bilo bi to sjajno jer u proljetni dio prvenstva ušli su sa željom da ostanu u ligi i prometnuli se u ugodno iznenađenje.

No prvo borba za ostanak. Znalo se da Zadar ispada, ali znalo se i da Igor Štimac želi zagorčati Lokomotivi život, što se moglo naslutiti govorima o tome da je to "druga momčad Dinama". Sigurno bi mu bilo drago da je na oproštaju od lige onemogućio Lokosima plasman u Europu i pomogao svom bivšem klubu.

Činilo se da će uspjeti jer nakon što je Marić u desetoj minuti zabio za 0:1, a Krstanović (40.) i Anić (57.) sve okrenuli na Stanovima, situacija je bila idealna. No taj nesretni jedanaesteracu četvrtoj minuti sudačke nadoknade realizirao je Leko i rastužio navijače Zagreba, koji su ujedno po posljednji put organizirano pratili NK Zagreb.

Foto: Davor Javorovic, Petar Glebov, Dusko Jaramaz/PIXSELL

Utjeha im ostaje to što su u teškoj utakmici slavili s uvjerljivih 4:0 protiv Istre. Momčad Igora Pamića došla je po najmanje bod i izbjegavanje dodatnih kvalifikacija, a otišla je iz Kranjčevićeve pune mreće. Dugo su odolijevali, u 42. je tek zabio G. Boban, potom je u 57. zabio Krovinović, deset minuta kasnije Štiglec i konačnih 4:0 postavlja Jurilj. Pomoglo je Zagrebu i što je Jo u 60. dobio crveni karton.

Jasno je na kraju priče da osim Lokomotive najviše razloga za slavlje ima Osijek, koji je sa 3:2 nekako uspio pobijediti Slaven Belupo i završiti kao osmi, što im je uklonilo svaku brigu o ostanku u elitnom rangu. Nije se činilo da će uspjeti jer već u četvrtoj minuti zabio je Delić, potom je Perošević s dva pogotka vratio nadu (19. i 38.), ali kad je Peričić u 75. izjednačio na 2:2 činilo se da je kraj. No upravo Peričićev prekršaj u kaznenom prostoru omogućio je Vojnoviću da u 87. zabije za 3:2, a kako je Slaven Belupo ostao s igračem manje, momčad Ive Šuška rutinski je obavila odličan posao.

REZULTATI:

Osijek - Slaven Belupo 3:2 (Osijek je ovime završio osmi i ostao u Prvoj HNL)
Zadar - Lokomotiva 2:2 (Lokomotiva je ovime izborila plasman u Europu)
Zagreb - Istra 4:0 (Istra ovime ide u dodatne kvalifikacije za ostanak u ligi protiv Sesveta)

>> Prvenstvo završava bizarno, baš kakvo je bilo i cijele sezone

Komentara 15

IM
imotadin
21:53 30.05.2015.

Čestitke Osijeku na očuvanju prvoligaškog statusa. Međutim, ovo je već druga godina da se spašavaju u posljednjim sekundama. Ako se ovako nastavi, onda ćemo dogodine pjevati: "Treća pa nesreća!"

XX
xxx008
23:32 30.05.2015.

Ovo se više nebi trebalo dogadjati NK Osijeku,na pomolu je nova vlasnička struktura a samim tim valjda i neke financijske injekcije,čim dođu pare eto Osijeka začas tamo gdje mu je oduvijek i bilo mjesto a to je među prve četiri ekipe u Hnl-u.

TH
than
01:59 31.05.2015.

Osijek je morao ostati buduci da se radi o jedinom klubu iz Slavonije u prvoj ligi. Mada je zanimljivo da Osijek ne podilazi niti jednima niti drugima. Ali bas bi volio vidjeti kuda bi otisla HNL bez klubova iz Slavonije. Pa cak i sama drzava....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije