Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRVA HNL

Dražen Besek prvi 'pao', Zoran Zekić novi trener Osijeka

Dražen Besek
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL
01.09.2015.
u 11:23

Nanizao je četiri poraza zaredom, uz gol razliku 0:12 i više nije bilo strpljenja

Dražen Besek kao trener Osijeka trebao se potvrditi i pokazati vrijednost, ali izgubio je povjerenje Uprave nakon samo osam kola i na klupi će ga zamijeniti Zoran Zekić, o kojem se pričalo posljednjih dana usporedo s otkazom Beseku zbog sve većeg nezadovoljstva zbog loših rezultata.

Krenulo je relativno dobro, nakon četiri kola imao je Osijek pet bodova, a nakon još četiri na toliko je ostao – uz gol razliku 0:12. Od toga su osam zabili Hajduk (0:3) i posljednji Besekov protivnik Rijeka (0:5). Ono što je zaboljelo jest domaći poraz od Lokomotive (0:1) i uvjerljivi poraz u Koprivnici od Slavena Belupa (0:3).

Ako se pridoda i remi s Istrom (2:2) u Gradskom vrtu, to znači da Besek nije ostvario nijednu pobjedu nakon prvog kola i pobjede nad Zagrebom u Kranjčevićevoj (1:0). Uslijedio je iznenađujući remi s Dinamom (1:1), poraz od Splita (1:2), a potom spomenuta Istra i sljedeća četiri poraza. Rezime svega jest pretposljednje mjesto, uz dva boda više od posljednjeg Zagreba.

Zoran Zekić, koji je ponikao upravo u Osijeku, trebao bi sve promijeniti. Neće mu biti lako, prvi do Osijeka je Slaven Belupo i ima četiri boda više, a potom slijede Inter, Istra i Lokomotiva s deset bodova. Iskustva ima, ali u Moldaviji, gdje je vodio Sheriff i osvojio Kup, a pamtimo ga i po ispadanju od Rijeke u četvrtom pretkolu prošle sezone (0:1, 0:3).

Pred njim se sad nalazi težak zadatak vratiti momčad na staze uspjeha i pokušati spasiti Osijek od ispadanja. Reprezentativna pauza trebala bi mu dobro doći za upoznavanje s momčadi i da ih privikne na svoj način rada.

>> Zoran Zekić trenerski debi proslavio pobjedom protiv Costulenija

>> Dražen Besek novi je trener Osijeka

Komentara 2

Avatar Pravi Hrvat na kvadrat
Pravi Hrvat na kvadrat
13:27 01.09.2015.

Nema frke za Dražena Beseka jer vež za nekoliko odigranih kola HNL-a mogel bi postati glavni kandidat za standardno trečeplasiranu ekipu HNK Hajduka.

DU
Deleted user
16:06 01.09.2015.

Volovi,mjenjaju Beseka Zekićem ?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije