Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VATROGASNA MJERA

Prodaja Brozovića i Čopa pomogla Dinamu da izađe iz 'crvenoga minusa'

Marcelo Brozović
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
26.01.2015.
u 16:23

Transferi dvojice Dinamovih vedeta u ovom trenutku mogu se gledati kao nadomjestak za Uefinih 12 milijuna eura koji su plavima šokantno izmaknuli prošlogodišnjim kiksom protiv Aalborga

Koliko god se transferi Brozovića i Čopa na prvi pogled činili kao nastavak niza sjajnih Mamićevih prodaja, nema dvojbe da će oni ozbiljno i iznova "izraketirati" Dinamove europske ambicije. Bez ove dvojice reprezentativaca, plasman u Ligu prvaka u ovom trenutku, s ovom momčadi, čini se pomalo utopijski.

Mamić je slično postupio i u siječnju 2013. godine transferiravši Kovačića i Vidu. Pola godine poslije taj je "krater" u rosteru stajao Dinama plasmana u Ligu prvaka. Kobna je bila Austrija.

Plavi krpaju proračun

Istodobno, transferi dvojice Dinamovih vedeta u ovom trenutku mogu se gledati i kao nadomjestak za Uefinih 12 milijuna eura koji su plavima šokantno izmaknuli prošlogodišnjim kiksom protiv Aalborga. Možda je prodaja Brozovića i Čopa bila i vatrogasna mjera za Dinamov izlazak iz "crvenoga minusa"...

Marcelo Brozović jučer je s tribina San Sira gledao Interovu utakmicu protiv Torina. Danas će u Milanu obaviti liječnički pregled i staviti se na raspolaganje Robertu Manciniju. Saznajemo kako je ovaj transfer došao pomalo neplanirano, jer Interov trener imao je neke druge prioritete.

– S Mancinijem sam dugogodišnji prijatelj, no kod mene se nije raspitivao o Brozoviću – kazao nam je poznati riječki nogometni menadžer Predrag Rački.

Kaže kako je Mancini u prijelaznom roku najprije "gađao" krilne napadače i s njima napravio sjajan posao: doveo je Shaqirija iz Bayerna i Podloskog iz Arsenala. Potraga za "dvosmjernim" veznim igračem kretala se preko Otoka (Lucas Leiva) i Pireneja (Mario Suarez) da bi okončala u Zagrebu. Naime, igrači Liverpoola i Atletica Interu su u ovom trenutku – preskupi.

– Mancinijeva najveća želja za sredinu terena zapravo je Yaya Toure, jer je to igrač koji mu je u Manchester Cityju donosio trofeje. No, njega nije lako dovesti. Zato je doveo Brozovića, koji je izvrstan igrač i kod Mancinija će sigurno dosta igrati. Zato što je znalac, a Mancini takve najviše voli. Znalce, majstore, a ne razbijače – pojašnjava Rački.

Kaže kako je njegov prijatelj Roberto od predsjednika dobio jamstvo da će se Inter sigurno još pojačati:

Iskustvo Lige prvaka

– Da nije tako, Mancini ne bi ni uzimao Inter. On je trofejni trener koji želi osvajati naslove i igrati Ligu prvaka.

Mancini u Brozoviću dobiva pouzdanoga vezista koji ima sjajan pregled igre, pokretljivost, ulaske u završnicu iz drugoga plana. Neće kandidirati za trojku iza špice, nego za dvojac ili trojac u sredini igrališta, gdje će mu konkurenti biti Srbin Kuzmanović te Čileanac Medel i Kolumbijac Guarin. K tome, Marcelo ima iskustvo igranja u Ligi prvaka. U jesen 2012. godine za Dinamo je u njoj nanizao svih šest nastupa u skupini.

>> Gotovo je, Marcelo Brozović potpisao za Inter do 2019. godine!

>> Brozović se pojavio na stadionu u Milanu, Mancini ga hvalio

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije