Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 71
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOBNA OZLJEDA

Prkosni Ibro vuče korijene iz Prkosa

Zlatan Ibrahimović
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
23.04.2017.
u 07:07

30 trofeja osvojio je Zlatan u Ajaxu, Interu, Barceloni, Milanu, PSG-u i Manchester Unitedu

Karijeru Zlatana Ibrahimovića (35) u Manchester Unitedu prekinula je teška ozljeda koljena, zbog koje će propustiti ostatak sezone. Kako s Manchesterom ima ugovor do lipnja, ovo je najvjerojatnije kraj suradnje Mourinha i naprasitog Šveđanina. Taj je kao od brda odvaljeni centarfor (195 cm) bio najbolji igrač Manchester Uniteda.

Ibri se na utakmici protiv Anderlechta dogodila slična strahota kao i nedavno Marku Pjaci. Stradao je bez duela sa suparničkim igračem, nezgodno doskočivši i srušivši se na travnjak u strahovitim bolovima. Nevjerojatno, robusni, čvrsti, nepoderivi Zlatan, nositelj crnog pojasa u te-kvon-dou, snagator koji je cijelu karijeru prošao bez teže ozljede, sada se slomio pod teretom vlastitih mišića.

Sedam godina u Italiji

Zlatan Ibrahimović jedna je od najživopisnijih i najintrigantnijih osoba svjetskog nogometa, nabusiti Bosanac rođen u Malmöu, čija je autobiografija “Ja sam Zlatan” iz 2012. godine postala europski bestseler. Zlatanovu životnu priču na papir je stavio švedski novinar David Lagercrantz, no kasnije su i Talijani objavljivali svoje verzije biografije slavnog nogometaša, s obzirom na to da je Zlatan čak sedam godina bio zvijezda Juventusa, Intera i Milana.

Za nas je najzanimljiviji dio Zlatanove priče onaj koji se odnosi na njegovo hrvatsko podrijetlo, s obzirom na to da je njegova majka Jurka Gravić iz Prkosa u zadarskom zaleđu.

O njoj Talijani pišu:

– Zlatanova majka Jurka Gravić s navršenih osamnaest godina odlazi u Njemačku trbuhom za kruhom, a poslije se seli u švedski Malmö. Cijeli život naporno radi kao čistačica. U Malmöu se udaje za nekog Anića iz Kruševa, ali ubrzo se i rastaje od njega. A onda 1977. godine upoznaje bosanskog gastarbajtera, folk-pjevača Šefika Ibrahimovića, koji je došao iz Bijeljine u Švedsku također tražiti posao nakon što se razveo od svoje prve supruge Slobodanke. U braku su Ibrahimovići dobili kćer Sanelu, a zatim 3. listopada 1981. godine i sina Zlatana. Pridružuje im se i polubrat Sapko (preminuo 2014. godine, nap. a.) iz očeva prvog braka, koji se doselio iz Bijeljine.

Majka prehranjivala obitelj

U jednom dijelu Zlatanove biografije piše da je majka Jurka puno radila kako bi prehranila obitelj. Čistila je 14 sati dnevno i bila je pravi borac. Bila je gruba žena, često je tukla djecu drvenim kuhačama.

Nije ih znala pomilovati ni reći im lijepu riječ. Zlatan nije imao ni dvije godine kad su mu se roditelji razveli i ničega se ne sjeća iz tog razdoblja. Zlatanov otac Šefik Ibrahimović bio je domar u jednoj stambenoj zgradi i, kada bi se vratio s posla, želio je mir. U dobrom raspoloženju bio je pravi zabavljač, zaljubljen u muziku s jugoslovenskih prostora...

Komentara 1

KA
kajinx
16:43 23.04.2017.

U nastavcima. Kada će biti drugi dio?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije