Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
15 privedenih

Policija: Torcidaši sa zabranom drugima su branili kupnju ulaznica

22.11.2014., Stadion Maksimir, Zagreb - Na ulazu u stadion sa strane okretista Borongaj okupila se Torcida i ne zeli uci na stadion zbog kontrole ulaska jer ne zele pokazati osobnu iskaznicu.  Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
23.11.2014.
u 12:45

Gostujući navijači se terete za neposjedovanje osobne iskaznice te sumnju u počinjenje prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima.

Prema službenom policijskom izvješću jučer je u Zagrebu privedeno petnaest izgrednika.

Desetorica su predstavnici Torcide, a petorica BBB-a.

Gostujući se terete za neposjedovanje osobne iskaznice te sumnju u počinjenje prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima, a domaći za narušavanje javnog reda i mira napadom u Studentskom domu "Stjepan Radić" te prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda.

Također, policija je u priopćenju navela kako su pripadnici Torcide koji su imali zabranu branili drugima da kupe ulaznice te ih nagovarali da se solidariziraju. Evo što navodi policija:

- U vremenu oko 12.30 sati započeo je transfer prve skupine navijača autobusima ZET-a na prostor poligona Borongaj i to skupine navijača koja je uočena u užem centru Grada u Petrinjskoj ulici te sa prostora Sveučilišne bolnice u izgradnji. Po dolasku u sigurnosnu zonu oko 200 navijača krenulo je prema prodajnim mjestima kako bi kupili karte za ulaz na gostujuću južnu tribinu. Tom prilikom je neodređeni broj navijača kupio karte na način da su prilikom kupnje predočili osobnu iskaznicu obzirom da je prodaja karata na utakmicama visokog sigurnosnog rizika personalizirana dok je dijelu navijača (prema našim saznanjima oko 20) sukladno Zakonu o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima, odbijena prodaja karata.

Po saznanju da im neće biti odobrena prodaja ulaznica oko 13 sati navedene osobe odmah su najprije fizički blokirali pristup blagajnama drugim navijačima koji su imali namjeru kupiti karte, mobitelima izvještavali navijače koji su bili na putu prema stadionu a zatim verbalno poticale prisutne navijače da ne kupuju karte da se solidariziraju s njima i da ostanu na prostoru poligona Borongaj neposredno ispred prodajnih mjesta. S obzirom da su navedene osobe iskazivale naročitu upornost u poticanju pa i branjenju drugim navijačima da kupuju ulaznice što je prema prosudbi željela učiniti većina prisutnih a samim time je postojala mogućnost policijske intervencije širih razmjera prosuđeno je da se do stjecanja sigurnih uvjeta zastane sa dovoženjem drugih navijača na prostor parkirališta Borongaj.

Unatoč pozivu policije upućenom putem megafona u nekoliko navrata da svi navijači koji žele kupiti karte ili imaju već kupljene karte pristupe blagajnama odnosno pristupe ulazu na južnu tribinu, isti su to odbili te su počeli glasno prosvjedovati.

Oko 14.15 sati velika većina navijača odlučila je ući u autobus ZET-a i pod pratnjom policije napustila je zonu poligona Borongaj. Nakon toga navijači koji su se trenutno pod policijskom pratnjom kretali prema poligonu Borongaj autobusima ZET-a i oni koji su se još nalazili na prostoru „Sveučilišne bolnice u izgradnji jasno su iskazali namjeru da ne žele da ih se dovozi na poligon Borongaj odnosno da ne žele prisustvovati nogometnoj utakmici te su na njihov zahtjev vraćeni na prostor Sveučilišne bolnice u izgradnji odakle su svojim prijevozom napustili područje Grada Zagreba, stoji u priopćenju policije.

>>Svetina: Tužit ćemo Hajduk, klub koji stvara kaos u našem nogometu

>>Hajduk došao u Split, dočekalo ga šest tisuća navijača

>>Bakljama napali studente na Savi, tražili navijače Hajduka

Komentara 17

DU
Deleted user
11:21 23.11.2014.

Samo će represija, huligane ostaviti podalje od športskih borilišta.

LU
lukabulic
09:14 23.11.2014.

lex kuhinja skuhale je i ovu ludnicu navijača

DO
DONJA
14:02 23.11.2014.

Vjerojatno im je i za ovo kriv Šuker i Mamić,takvim navijačima nije ni mjesto na tribini

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije