Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OTTO BARIĆ:

Prije mjesec i pol Dinamo bi pobijedio Salzburg, ali danas su šanse 50:50

Otto Barić
20.10.2014.
u 10:30

- Slabo je išlo Salzburgu na početku sezone, nanizao je pet poraza i da je Dinamo s njim igrao prije mjesec i pol, glatko bi pobijedio - rekao je Barić.

Bila je to nogometna rapsodija koju je potpisao Otto Barić. Ranih 90-ih došao je u Salzburg i od prosječnog kluba napravio velikana koji je igrao u finalu Kupa Uefe, a godinu kasnije u skupini Lige prvaka. I zato je i danas Barić u Salzburgu rado viđen gost, dočekan s velikim uvažavanjem.

Važno je zajedništvo

– I kasnije je Salzburg postizao dobre rezultate, ali taj ulazak u finale Kupa Uefe i dalje svi posebno pamte. Zvali su me nedavno u Salzburg upravo radi toga, a ići su i sad u Salzburg na utakmicu s Dinamom – kaže Otto Maximalle, kako su ga od milja zvali u Austriji.

Barić je s hrvatskom kolonijom stvorio sjajnu momčad.

- Došao sam kad je Salzburg bio osmi na tablici, našao sam zajednički jezik s predsjednikom kluba, s kojim sam i danas veliki prijatelj. I to je bilo jako važno, to zajedništvo. I u pet godina napravili smo čudo. Nudio mi je dvaput da dovedemo jednog sjajnog igrača, no nisam želio. Nismo dovodili vrhunske igrače, ali smo dovodili dobre igrače koje bismo uklopili u našu igru – prisjeća se Barić tih dana.

Vrhunac je taj finale Kupa Uefe, na kraju je Inter odnio trofej s ukupno 2:0, no Salzburg, Barić, Jurčević i ostali bili su heroji.

A kakav je Salzburg danas?

Bogat je, a sad je opet dobar i sve je bolji. Slabo mu je išlo na početku sezone, nanizao je pet poraza i da je Dinamo s njim igrao prije mjesec i pol, glatko bi pobijedio. No, sad je opet dobar i danas je omjer snaga 50:50.

A kakav je Dinamo?

– Dobar je, a mogao bi biti i bolji. Znate da ja uvijek trebam još dva igrača. Sad bih za Dinamo trebao trojicu. Vratio bih Kramarića i Tomečaka te našao jednog stopera kao što je bio Ivica Horvat. Dinamu treba takav visoki obrambeni igrač, dominantan, koji bi sa Šimunićem lako igrao. I onda ne bi Dinamu trebalo šest-sedam stranaca, od kojih su većina prolaznici. Neki će se vratiti odakle su i došli, neki će možda biti prodani...

Barić će ići na tu utakmicu u četvrtak, bio je u Salzburgu i 2009., ondje je bilo 1:1, a u Zagrebu 2:1 za Austrijance.

Mnogo je oscilacija

– Dinamo je u Salzburgu igrao jako dobro. Znate, kad sam vodio momčadi u europskim utakmicama, a vodio sam ih u mnogo takvih utakmica, pobijedili bismo uvijek kad smo morali pobijediti. A Dinamu to često ne uspijeva, pa tako nije pobijedio ni te 2009., a trebao je. Tako nije pobijedio ni u Glasgowu, a trebao je. No, danas mi Dinamo izgleda ipak odlučnije, ulazi u utakmice tako da ne dopusti suparniku da bude bolji. U Europskoj ligi ima ravnopravne suparnike, za razliku od Lige prvaka gdje su ipak bolje momčadi. Razlika između Salzburga i Dinama je u tome što Salzburg drži formu kad u nju jednom uđe. A kod Dinama nikad ne znate, puno oscilira. Nadam se da će u četvrtak plavi biti pravi, želim im sreću, ali bit će to teška utakmica – zaključio je Otto Barić.

Za kraj smo ostavili reprezentaciju, koja je igrala briljantno protiv Azerbajdžana u Osijeku i iz Sofije donijela vrijednu pobjedu.

Kramarić je kao Bobek

– Jako sam zadovoljan. Prije nekoliko mjeseci govorio sam vam o Kramariću, da je on taj Štef Bobek, elegantan, miran, staložen, a odličan tehničar s pregledom igre, koji ulazi u prilike za gol. Vidim da i Brozović ima ono što treba. Treneru nekada treba i sreće, znam to dobro. I ja sam kritizirao igru reprezentacije, i mislim da je dobronamjerna kritika dobro došla, ali bilo je previše bezrazložnih napada, nezasluženih, i na izbornika Kovača i na igru. Sad imamo mir, a vjerujem da postoje još dva-tri igrača koji mogu pomoći. Imamo igrače u veznom redu koji su u najboljim godinama i ove bi kvalifikacije trebale biti sjajna priprema da na Europskom prvenstvu igramo značajnu ulogu – zaključio je Barić koji je kao izbornik odveo Hrvatsku na Europsko prvenstvo 2004. u Portugal.

>> Ćiri ne mogu dopustiti da bude današnji Mamić!

Komentara 5

CI
ciba12345
12:06 20.10.2014.

Haška pravda....ma nemoj -komentar ti je kao i ime -niškoristi.

UV
UvijekDesno
13:06 20.10.2014.

A šta ovaj kvazi trener zna? Sve što je dosad komentirao bio je u krivu.

PP
Pro patria
13:53 20.10.2014.

Dinamo to dobiva

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije