Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GUBITAŠI

Engleski premierligaši zaradili samo 190 milijuna funti - prije oporezivanja!

Manchester United
Reuters/PIXSELL
26.03.2015.
u 10:46

- Prošla sezona je bila prva u Premier League u kojoj je vrijedio novi ugovor o TV pravima i zato je postavljen novi rekord - kazao je Dan Jones partner u Sport Business odjelu tvrtke Deloitte.

Klubovi engleske Premier League prošlu su sezonu zajedno ostvarili 190 milijuna funti dobiti prije oporezivanja, piše Goal.com.

To je prvi put u posljednjih 15 godina da je ostvarena dobit, kada su se zbrojili rezultati iz svih klubova. Tijekom posljednjeg desetljeća premijerligaški klubovi su skupili ukupno 2,6 milijardi funti gubitka prije oporezivanja. Klubovi Premier League ostvarili su i nevjerojatnih 620 milijuna operativne dobiti, odnosno koliko i u posljednjih šest godina zajedno.

- Prošla sezona je bila prva u Premier League u kojoj je vrijedio novi ugovor o TV pravima i zato je postavljen novi rekord - kazao je Dan Jones partner u Sport Business odjelu tvrtke Deloitte.

- Unatoč povećanoj dobiti klubova, pojavljuje se suzdržanost u plaćama koje su narasle 6,6 posto. Primarni cilj nogometnog kluba je uspjeh na terenu. Međutim, pozdravljamo ove rezultate koji pokazuju da premijerligaški klubovi počinju pretvarati svoj impresivan rast prihoda u neto dobit.

- S nedavnim potpisivanjem novog ugovora za TV prava, koji je još bogatiji, povećanje prihoda trebala bi postati konstanta. To će omogućiti klubovima ulaganje u razvoj objekata i razvoj mladih igrača, ali postati još privlačnijim potencijalnim investitorima - dodao je Jones.

>> Drastična promjena u nogometu; Engleska liga mijenja Ligu prvaka?!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije