Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svaka čast!

Prekrasna gesta Ukrajinaca u Zagrebu oduševila je hrvatske navijače!

Ukrajinski navijači
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/12
24.03.2017.
u 18:24

Ukrajinci su već nekoliko puta naglasili kako su zahvalni Hrvatima kako su se postavili u njihovu sukobu s Rusijom te vuku paralele između tog rata i našeg Domovinskog rata

Ukrajinski navijači u velikom su broju stigli u Zagreb kako bi večeras uživo podržali svoju reprezentaciju koja na Maksimiru igra protiv Hrvatske. U hrvatsku metropolu stiglo je 27 autobusa gostujućih navijača, a očekuje se da bi ih na južnoj tribini moglo biti oko dvije tisuće.

U gradu su danas bili raspjevani, zasad je sve prošlo bez incidenata, a prije susreta napravili su prekrasnu gestu. Došli su pod zapadnu tribinu i odali počast BBB-ima koji su poginuli u Domovinskom ratu, što je oduševilo navijače Dinama.

Ukrajinci su već nekoliko puta naglasili kako su zahvalni Hrvatima kako su se postavili u njihovu sukobu s Rusijom te vuku paralele između tog rata i našeg Domovinskog rata. Upravo iz tog razloga na sastanku svojih navijačkih skupina dogovorili su se kako u Zagrebu ne smije biti incidenta te da se oni i hrvatski navijači ni pod koju cijenu ne smiju sukobiti.

"Postigli smo dogovor s hrvatskom stranom, agresije u Zagrebu ne smije biti. Inicijativa je došla s naše strane, a Hrvati su to podržali. Rat na Balkanu 90-ih godina ima puno sličnosti s onim u Ukrajini u posljednjih nekoliko godina. Hrvati nam pomažu u borbama u istočnoj Ukrajini i te su nam stvari mnogo važnije od navijačkih sukoba. Isto tako, kad će se igrati uzvrat kod nas, nastojat ćemo da sve prođe u mirnoj atmosferi i bez incidenata. Apeliramo na sve koji idu u Zagreb da se kulturno ponašaju, poštuju domaćina i suzdrže se od bilo kakvih provokacija", stoji u naputku ukrajinskih navijača.

>>Ukrajinski huligani dobili poseban naputak uoči dolaska u Zagreb: 'Sve smo dogovorili s hrvatskim navijačima'

Komentara 42

Avatar Oberstleutnant
Oberstleutnant
18:40 24.03.2017.

Danima teroriziranje i shizofreni napisi o utakmici visokog rizika, mogucim neredima, diverzijama...sam bog zna kaj sve nismo mogli procitat'...a danas?? muk, sutnja..pokoji tekstic...inspiracije za doticne.. nigdje?? sramota! lesinari!

Avatar Abcda
Abcda
18:54 24.03.2017.

Ne bojimo se mi ukrajinskih navijaca, nego domacih, Oberstleutnant

BU
bubacro
19:12 24.03.2017.

Bravo Ukrajina .Respekt !!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije