Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ice Bucket Challenge

Predsjednik Uefe Platini zalio se ledenom vodom i nominirao Šukera!

Michel Platini
Foto: Twitter
1/2
27.08.2014.
u 18:46

Poanta ove humanitarne akcije jest da se netko polije kantom ledene vode ili donira novac udruzi ALS, a nakon toga izazove tri osobe po izboru da učine isto

Predsjednik Uefe Michel Platini prihvatio je "Ledeni izazov", u svijetu poznat pod nazivom "Ice Bucket Challenge" i zalio se kantom ledene vode.

Čelni čovjek europske nogometne organizacije prihvatio je izazov od Roberta Baggia i tako odlučio sudjelovati u ovoj humanitarnoj akciji koja je postala planetarno popularna. Platini je zahvalio talijanskom nogometašu koji ga je nominirao te obećao da će Uefa donirati novac. Nakon toga nominirao je tri predsjednika nogometnih saveza: Zbigniewa Bonieka (Poljska), Dejana Savičevića (Crna Gora) i Davora Šukera (Hrvatska).

Poanta ove humanitarne akcije jest da se netko polije kantom ledene vode ili donira novac udruzi ALS, a nakon toga izazove tri osobe po izboru da učine isto. Naravno, ni jedna od tih osoba prije toga ne smije biti izazvana.

Sve je počelo kad se vlasnik Facebooka Mark Zuckerberg polio kantom ledene vode i izazvao Billa Gatesa, koji je potom učinio isto. To daje reklamu i  širi svijest o zlokobnoj bolesti. Naravno, svaki od sudionika izazova može se politi vodom, ali svejedno i donirati novac. Inače, samo od 29. srpnja do 20. kolovoza prikupljeno je 31,5 milijuna dolara.

>>Zdravko Mamić odbio se politi ledenom vodom, ali napravio je nešto bolje

>>Mandžukić se polio ledenom vodom, pogledajte koga je izazvao da učini isto

Komentara 2

DI
didery
19:18 27.08.2014.

svi se polijevaju nitko ne donira

DI
dinamojavolim1
20:09 27.08.2014.

a blater???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije