Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUFORIJA

Predsjednik Brbić: Za ulaznice zovu i ljudi s kojima sam išao u vrtić

Hajduk
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
26.08.2014.
u 12:05

- Nema tog kontinenta s kojeg nismo dobili poziv za ulaznice - kaže predsjednik Hajduka.

Bilo je nešto iza jedanaest sati. U Poljudu se red za ulaznice, koji je već danima dio ove nogometne priče, smanjivao...

Gotovo je, nema više – uskliknuo je jedan srećković.

U ruci je zadovoljno držao ulaznicu za sektor G, prvi red. To je vjerojatno jedno od najgorih mjesta na stadionu, ali bio je presretan. Ušao je u skupinu onih trideset i nešto više tisuća privilegiranih koji će u četvrtak u uzvratnom dvoboju za ulazak u Europsku ligu između Hajduka i Dnipra biti na stadionu.

"Mrtvi umorni"

– Ovo ne pamtim već godinama. Bilo je i puno većih i važnijih utakmica, puno je puta Poljud bio rasprodan. Ali, rijetko kada su ulaznice nestale četiri dana prije utakmice – govori nam je jedan Hajdukov djelatnik iz "stare garde".

Malo smo vrtjeli po vremeplovu, u ova novija vremena svi se sjećaju punog Poljuda u utakmicama protiv Intera, Dinama Bukurešt ili Budućnosti. No, za sve te rivale ulaznice su bile u prodaji do posljednjeg dana. Vremeplov nas je vratio u 2001. kada je Hajduk bio u pohodu na Ligu prvaka. U prvoj utakmici protiv Mallorce u uzvratu su bijeli ispali na produžetke, pet dana prije stadion je bio rasprodan. Tada su se mnogi bunili da su šverceri pokupovali ulaznice pa su preprodavači u dva navrata pretučeni ispred stadiona. I utakmica s Romom iz 2003. bila je blizu ove s Dniprom.

Da ne bi bilo zabune, prodane su sve ulaznice koje su puštene u prodaju, možda odustane pokoji pretplatnik koji do utorka mora potvrditi svoj dolazak. A predsjednik Hajduka Marin Brbić počeo se "tresti" od mobitela.

Nemam vam ulaznica ako me za to zovete – javio se na novinarski poziv.

Naravno, nismo ga zvali zbog ulaznica, već zbog stanja u klubu uoči velikog četvrtka.

– A što da vam kažem, mrtvi smo umorni, ne možemo se obraniti od poziva. Vjerujem da ćemo biti veseli u četvrtak iza utakmice – kaže Brbić.

Igrači pod pritiskom

Igrači su pod velikim pritiskom, zovu ih znani i neznani.

Nema kontinenta s kojeg nismo dobili poziv za ulaznice. A mene su zvali neki koje sam posljednji put valjda vidio u vrtiću, kada sam imao tri godine. Ulaznica nema, rasprodano – poručio je Brbić, koji bateriju u mobitelu puni barem tri puta dnevno.

>> Liga srama: Hajduk, Zagreb, Zadar i Osijek duguju plaće igračima

Komentara 5

DI
dinamojavolim1
12:27 26.08.2014.

dal zovu vjerovnici???

AG
Agricola
16:36 26.08.2014.

Sektor G prvi red i to je "jedno od najgorih mjesta na stadionu"? Što je to dragi Bog napravio vama Splićanima kad ste toliko naopaki? Vama je normalno paliti baklje i bacati u teren, hukati protivničkim tamnoputima igračima (iako takviigrajuu i u Hajduku) i nabijati kazne svom klubu i to nazivati "bezuvjetna ljubav". Cijeli svijet se gura u prvi red, bilo da dođete na utakmicu Lakersa u NBA košarkaškoj ligi, bilo da dođete na utakmicu Man Utd-a u nogometnoj premier-ligi svugdje su najbolja mjesta ona koja su najbliže terenu i s kojih se, logično, najbolje vidi sportski događaj, odnosno sve ono što se događa na terenu. Ja kad odem na Poljud uvijek se guram u prvi red, a pogotovo ako stadion nije rasprodan, jer onda nitko ne želi sjediti dolje. Ja imam tu "deformaciju" da mene zanima ono što se događa na terenu a sve drugo je sporedno. A budući da te koji se nazivaju najvatrenijim navijačima Hajduka uopće ne zanima nogomet, onda nije ni čudo da im je cilj na utakmici biti što dalje od terena. Žalosno je što se jedan novinar poveo za time i gura tu tezu kao da je ona točna. Tu se u nogomet razumije jedino onaj koji je gradio stadion pa svečanu ložu na zapadu nije gurnuo gore pod krov, kao što bi to napravili "navijači" nego čim bliže terenu, jer se podrazumjeva da su oni koji su u svečanoj loži tu isključivo zbog gledanja nogometa, a ne paljenja baklji, hukanja, vođenja politike, razbijanja, huliganizma i ostalih stvari koje zapravo nemaju nikakve veze s nogometom.

DZ
dalmatinac-zg
13:26 26.08.2014.

sada treba pokrenuti medijsku ofenzivu i iskoristiti situaciju kako bi se rasprodao stadion protiv dinama,jer ako izgubimo od dnjipra ne vjerujem da ce doci vise od 15 000 sto isto nije malo,ali...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije