Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministar Šustar:

Ako inspekcija utvrdi nepravilnosti, HNS će odgovarati u skladu sa zakonom

Predrag Šustar
Robert Anić/PIXSELL
11.02.2016.
u 13:00

Ključna je poruka kako je zakon obvezujući za sve i želimo poštivati temeljne odredbe vladavine prava, poručio je ministar.

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Predrag Šustar u četvrtak je odgovarajući na novinarska pitanja o slanju sportske inspekcije u Hrvatski nogometni savez (HNS) kako bi se utvrdilo poštuje li HNS Zakon o sportu izjavio kako čeka nalaz inspekcije nakon koje će pokrenuti akcije propisane zakonom.

"Glavna inspektorica je poslala dopis svim županijskim organizacijama da su dužni djelovati u skladu sa zakonom. Ozbiljna smo država i moramo postupati u skladu sa zakonom bez obzira na rasprave koje su bile. Očekujemo prva očitovanja inspekcije o kojima ćete biti promptno izviješteni. Ono što je ključno je da je ministarstvo bilo proaktivno u čitavoj priči. Za inspekcijski nadzor Hrvatskog nogometnog saveza zadužena je glavna inspektorica i od nje očekujemo izvješće u što kraćem roku, ali preciznih rokova nema", rekao je Šustar.

Na pitanje što misli o izjavi glavnog direktora HNS-a Damira Vrbanovića koji je u utorak na konferenciji za novinare ustvrdio kako HNS djeluje u skladu sa zakonom, te da se Izmjene i dopune zakona ne odnose na HNS, Šustar je odgovorio:

"Argument koji je podnio gospodin Vrbanović je svakako zanimljiv pravni argument. Međutim, treba uzeti u obzir širu sliku i vdijet ćemo na koji način će se očitovati sportske inspekcije".

O mogućim sankcijama za HNS u slučaju da sportska inspekcija utvrdi nepravilnosti, ministar Šustar je rekao kako će one biti u skladu sa zakonom.

"Sankcije će biti u skladu sa zakonom. Ključna je poruka kako je zakon obvezujući za sve i želimo poštivati temeljne odredbe vladavine prava".

>>Treba li HNS strahovati? Glavna inspektorica pozvala na nadzor provedbe zakona!

>>Očekujemo pokretanje inspekcijskog nadzora i nad Davorom Šukerom

Komentara 4

LI
Lisabon
14:57 11.02.2016.

Konacno normalan odgovor.Pa nece neka udruga odlucivati niti propisivati sta netko mora ili treba.Jedini je problem ukoliko se pokaze i dokaze da HNS nije nista pogrijesio,onda ce svi koji taj savez nevole reci da je sudstvo korumpirano.Naime kod nas je zakon linca.Huliganska grupa kao Torcida na silu zeli to i to i ako to nebude tako ,onda prosvjedi,vrijedjanje razbijanje i slicno.Dakle prickajmo istragu pa cemo suditi.Do tada pustimo da odgovorni to ustanove.

DI
dinamojavolim1
13:28 11.02.2016.

a zakon je takav da se HNS moze kaznit da im se uskrati javni novac a posto HNS dobiva jako malo javnog novca kazna ce biti smjesna... ukratko,moramo u HNS podhitno zaposlit neke "menadjere" koji nemaju pojma o sportu i koji ce se financirat od poreznih obveznika...

DE
derin
16:30 11.02.2016.

Ova priča je tek napola puta, ako ustavni sud sruši zakon, iako nema uporišta, ispasti ce pristran, posebice zbog druženja s mamicem, sto ce rezultirati novim prijedlozima zakona i opet ce prođi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije